19 Temmuz 2011 09:54

Kara Kuvvetleri Komutanlığından ‘Komutan nereye gidiyor ya?’ tepkisi

KARA Kuvvetleri Komutanlığı, 14 Temmuz 2001 Perşembe günü saat 19.00’da bir TV kanalında bir sunucuyla gazeteci arasında, Diyarbakır’da 13 askerin yaşamını yitirmesiyle ilgili söyleşide söylenen sözlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının İnternet sitesinde yer alan açıklama şöyle:“

Kara Kuvvetleri Komutanlığından ‘Komutan nereye gidiyor ya?’ tepkisi
Paylaş

KARA Kuvvetleri Komutanlığı, 14 Temmuz 2001 Perşembe günü saat 19.00’da bir TV kanalında bir sunucuyla gazeteci arasında, Diyarbakır’da 13 askerin yaşamını yitirmesiyle ilgili söyleşide söylenen sözlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının İnternet sitesinde yer alan açıklama şöyle:
“14 Temmuz 2011, Perşembe Saat 19.00’da bir TV kanalında bir sunucu bir gazeteci ile Diyarbakır’da 13 askerin şehit olması konusunda röportaj yapmıştır.
Sunucu olayın öğrenilmesinden sonra bölgeye hareket edenler içerisinde ilkinin Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunu söyleyerek, bölgeye giden diğer yetkili isimleri de belirtmiştir. Bunun üzerine gazeteci;
‘Bunlar da bana artık çok hakiki gelmiyor. Yani orada bir olay olmuş, efendim Kara Kuvvetleri Komutanı koştu. Ne oluyor yani? Koşunca oraya ne oluyor? Gidince ne oluyor, ne yapıyorlar?
Nereye gidiyor ya, bir şey diyeceğim artık bunları da konuşalım o zaman. Yani Kara Kuvvetleri Komutanı atladı gitti, kardeşim 13 asker ölürken sen neredeydin ya? Bana önce bunun hesabını ver, oraya koştuk gittik ne yapalım yani, ha oradasın ha buradasın ne fark eder?​’ şeklinde beyanda bulunmuştur.
Böyle acı bir olayın hemen sonrasında, olayın oluş şeklini bilmeden, sıralı Komutanların görev ve sorumluluklarını hiç düşünmeden, olayın acısı ve üzüntüsüyle sarf edilen bu sözler son derece yersiz, basit ve anlamsızdır.
Milletçe üzüntü duyduğumuz bu olayda; daha basiretli, sağduyulu ve soğukkanlı olunması gerekir.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

HSYK, atamalardaki prensip kararlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Gürsel Tekin: 11 milyon 500 bin CHP’li dava açar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...