04 Ocak 2015 00:53

TOMA’lar pembe olsun!

Kent meydanlarında TOMA görmekten rahatsız olan vatandaş sosyal medyada pembe TOMA kampanyası başlattı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Kent meydanlarında TOMA görmekten rahatsız olan vatandaş sosyal medyada pembe TOMA kampanyası başlattı. Kampanyanın hedefi ise artık sıkça görmeye alıştığımız ve hayatımızın bir parçası olamaya başlayan TOMA’ların en azından biraz estetik olması.
Kentin artık her yerinde görmeye alışık olduğumuz TOMA’lar için sosyal medyada ilginç bir kampanya başlatıldı.  Change.com adresinde başlatılan kampanyada artık TOMA’ların pembe olması ve vatandaşların görsel estetiğine hitap etmesi isteniyor. Kampanyayı başlatan vatandaşsa “Artık pazar günü annemizle pazar alışverişine giderken yanımızdan zırhlı araçların geçtiği bu günlerde, içimizin daha fazla sıkılmaması için zırlı araçların renklendirilmesini istiyoruz” diyor.

İLAÇLI SULARA GÖNDERME

Kampanyasında TOMA’lardan çıkan suya ilaç katılması sonucu ortaya çıkan renkli sulara da gönderme yapan vatandaş, “İçinden çıkan renkli suyla estetik duygumuza da hitap edeceğini düşünüyoruz” diye belirtiyor. Kampanyanın kolay sonuca ulaşması için temsili bir TOMA bile tasarlanmış ve emniyette yeni gelecek olan TOMA’ların tasarımı yönünde fikir verilmiş. Tasarımdaysa TOMA’nın önünde yazan “Tazyik ne ayol” ifadesiyle Gezi sürecinde oluşan sloganlardan da yararlanılmış ve yeni tasarımda gök kuşağı renklere yer verilmiş.

İHALELERİ AKP’Lİ ESKİ MİLLETVEKİLİ ALMIŞTI

5-6 Ekim’de gerçekleşen Kobanê eylemleri sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu “Yanan her TOMA için 10  TOMA alacağız” demiş ve Katmerciler A.Ş., Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 50 adet TOMA ihalesini kazanmıştı. İhalenin bedeli 11 milyon 776 bin 500 Euro’du. Katmerciler A.Ş.’nin yüzde 46 ortağı ise AKP eski milletvekili İsmail Katmerci ve her TOMA’nın maliyeti 650 bin TL’ye  gelmişti. Ayrıca şirket daha önce de 40 milyon liraya 65 TOMA ihalesini kazanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

DİDF'ten ırkçılık karşıtı mitinge çağrı

SONRAKİ HABER

İstenmeyen kupa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...