03 Ocak 2015 10:03

Müezzinoğlu, 'babalık'a da kariyer yaptırdı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, anneliğin bir kadın için en büyük kariyer olduğunu iddia ettiği sözlerinin arkasında durarak, bu kez de babalığın bir erkek için en büyük kariyer olduğunu söyledi.

Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretler bulunmak üzere seçim bölgesi Edirne’ye gitti. İstanbul'dan karayoluyla geldiği Edirne'de sabah ilk olarak TÜRGEV’in Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki öğrenci yurduna giden Bakan Müezzinoğlu’nu Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve partililer karşıladı.

Yurda giren Bakan Müezzinoğlu, İlim Yayma Cemiyeti, Mimar Sinan Hasan Sezai Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Fatih Öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerle TÜRGEV binasında kahvaltıda buluşarak sohbet etti. Ardından partisinin merkez ilçe teşkilatıyla Devlet Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde buluşan Bakan Müezzinoğlu, parti üyelerinin yeni yılını kutladı.

Trakya’ya yapılan yatırımları anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ‘annelik en büyük kariyerdir’ açıklamasını hatırlatarak bu konuda tepkiler geldiğini sorması üzerine konuşan Bakan Müezzinoğlu, kendisinden örnek vererek babalığın da erkekler için en büyük kariyer olduğunu iddia etti. Bakan Müezzinoğlu, “Allah milyarlarca beyin vermiş, düşünce tarzı vermiş ve hayat felsefesi, dünya görüşü vermiş. Dolayısıyla Elif Şafak ile aynı düşüneceğim diye bir şey yok. Farklı düşünebilir. Zaten zenginlik buradadır. O farklı düşünecek, ben farklı düşüneceğim. Ama ortak bir noktaya geleceğiz. Analığın üzerinde bir güçlü kariyer görmüyorum. Analık bir insan için en önemli kariyer, kadın için. Ha bir erkek için de, ben kendim için de babalığın üzerinde bir kariye görmüyorum. Bakanlık da, vekillik de hikaye ama ben iyi bir babaysam, işte en büyük kariye bu” diye konuştu.

Toplantıyı takip eden bir kadın muhabirin ‘Anne olamamışsa kariye yapmamış mıdır?’ demesi üzerine ise Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Anne olamayana bizim bir şeyimiz yok ki. Yani biz şimdi anne olamayanı suçlamıyoruz. Ama anneyi değerli kılmak, değerli görmek anne olamayanı suçlu görmek anlamı çıkartıyorsanız o da Elif Şafak gibi sizin farklı görüşünüz. Ona söyleyeceğim bir şey yok. O zaman mühendis olamayanı da suçlu görelim. Doktor olamayanı da suçlu görelim. Öyle şey olmaz” ifadelerini kullandı.

"YÜCE DİVAN'DA PARELEL ENDİŞESİ"

Meclis'te yapılacak olan Yüce Divan oylamasının sorulması üzerine Anayasa Mahkemesi'yle ilgili 'endişelerini' dile getiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sadece paralel yapı endişesi taşımıyoruz. Son 12 yılda gördüğümüz fotoğrafları söylüyorum. Parti kapatma davası buradaydı ve bize ‘laikliğe odak’ hükmünü burası verdi. Şimdi ondan sonra biz 2008-2014, yüzde 50 ile yine iktidardayız. Laiklik adına hangi yanlışı yaptık, kimin özelindeki hayat felsefesine, dünya görüşüne karıştık. Kimin başına zorla ‘al bakalım, bu örtüyü ört’ dedik. Ama onlar zorla açılması için her türlü kararı verdiler. Kapatma davasını hangi hakla bir savcı açıyor, 11 hakim bunu görüyor ve 1 oyla kurtuluyor. Nerede egemenlik kayıtsız şartsız milletin. Nerede Atatürk’ten geçinenler, nerede Atatürk’ün gölgesinde yan gelip de yatanlar. Bazen kızıyor Atatürkçü arkadaşlar. Birinin başörtüsüyle, diğerinin bıyığıyla, öbürünün kıyafetiyle uğraşarak muasır medeniyet seviyesine gidilir mi?” dedi.

Son anketlere göre AKP’nin hala yüzde 48-51 bandında oy oranına sahip olduğunu iddia eden Bakan Müezzinoğlu, CHP’nin oy oranını yüzde 24-26 orasında, DTP’nin ise 7 ile 9 arasında olduğunu öne sürdü.

“TÜRKİYE KENDİ İLACINI VE AŞISINI ÜRETECEK”
Sağlık Bakanlığı olarak 2015 yılında kendi ilacını ve aşısını üretecek hale gelen bir Türkiye için ihale sürecine başlandığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Özellikle 2015 Sağlık Bakanlığı’nın, hükümetinde büyük desteğini gördüğümüz 4 temel projesi var. Bu yıl başlayacak ancak 2018 ve 2023 hedeflerimiz var. Birincisi 30 Aralık’ta imzaladığım plazma fraksinasyon ihalesine çıkıyoruz. Yani biz Kızılay’ın topladığı bütün kan ürünlerinden ayrıştırma sistemi ile ilaç üretimini Türkiye’ye kazandırılacak. 7 yıl alım garantili. Çünkü her yıl 500 milyon lira ödüyoruz. Şimdi firmaya ‘7 sene süresince senden alacağız ancak bir şartımız var. Üç sene sonra bu ilaçlar Türkiye’de üretilecek. Üçüncü yıldan itibaren Türkiye de üretilen ilaçları alacağız. Bu ilaçların üretim merkezi Türkiye’ye gelmiş olacak. Bu ülkeden aldığım kan ürünlerinin diğer kısımları 500 milyon lira ödediğimiz paranın ürüne dönmesini ve ülkede kalmasını sağlayacak. İhale süreci de yeni yılda başlattık. İkincisi aşı, onun içinde dün kararını verdik. Türkiye kendi aşısını yani milli aşısını yine aynı sistemle üretecek. Her yıl 300 milyon liralık aşı alıyoruz. 7 yıl süresinde aşı temin edilecek, 3’üncü yıldan itibaren Türkiye’de üretim” dedi.

İLİK BANKASI PROJESİ

Kanser tedavisi için de Harvard ile ortak Onko-Gen çalışması yapacaklarını anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Kanserin kişiye özel tedavisi, gen haritası çıkarılarak o haritanın çıkan muhatap ilacını ki biz şuanda kansere yönelik 4 ilaç kullanıyoruz. Halbuki orada etkin olan bir tanesi. Gen haritasına göre verdiğimizde birini seçeceğiz. Şuanda bilmediğimiz için 4’ünü kullanıyoruz. 2015’ten itibaren kanser tipine özgü, ilacın ve bu ilacında üretimi olacak. Ayrıca kemik iliği projemiz var. Kan bağışında bulunan her vatandaşımıza soruyoruz: 

‘Kemik iliği bağışçısı da olmak ister misin?’ Evet dediği an ondan 2 cc kadar tüp merkeze gidiyor. Onun doku tiplemesi yapıyor ve bankaya gidiyor. Şu anda 20 bin kadar geldi. Yıl sonuna kadar 100 bine ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye’de sağlığı tüketen güçlü bir ülkeyiz. Şimdi istiyoruz ki tükettiğini üreten ve dünyaya pazarlayan bir ülke olalım” diye konuştu. (EDİRNE)

ÖNCEKİ HABER

Muhalife değil yandaş gazetecilere baskı varmış!

SONRAKİ HABER

Düğünde, doğumda, zorlu günlerde birleşen aydınlık günlerde de birleşir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...