02 Ocak 2015 13:09

Niğde’de Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

Niğde’de Kürt öğrencilerin kaldığı evlerin ırkçı gruplar tarafından taşlandığı iddia edildi. İddiaya göre dün gece saatlerinde Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksel Okulu (BESYO) 1. sınıf Antrenörlük Bölümü öğrencilerinden Diyarbakırlı V.A., Ö.E., A.B. gibi öğrencilerin ikamet ettikleri Adem Bor TOKİ evlerine kimliği belirsiz 10-15 kişilik bir grup tarafından kapılarına tehdit notları bırakıldı ve evler dışarıdan taşlandı.

Paylaş

Niğde’de  Kürt öğrencilerin kaldığı evlerin ırkçı gruplar tarafından taşlandığı iddia edildi. İddiaya göre dün gece saatlerinde Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksel Okulu (BESYO) 1. sınıf Antrenörlük Bölümü öğrencilerinden Diyarbakırlı V.A., Ö.E., A.B. gibi öğrencilerin ikamet ettikleri Adem Bor TOKİ evlerine kimliği belirsiz 10-15 kişilik bir grup tarafından kapılarına tehdit notları bırakıldı ve evler dışarıdan taşlandı.

Öğrencilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polislerin notları inceledikten sonra olay yerinden ayrıldıkları belirtildi. Polisin olay yerinden ayrılmasından kısa süre sonra da plakası tespit edilemeyen beyaz bir araçtan inen 3-4 kişilik bir grubun öğrencilerin evlerini yeniden taşladığı ileri sürüldü.  Konuyla ilgili DİHA’ya konuşan öğrenciler, son 20 gündür okul içinde ve oturdukları evleri civarında milliyetçi söylemlerle sözlü tacize uğradıklarını, sosyal paylaşım sitelerinde tacize uğradıklarını ve hedef haline getirildiklerini söyledi.

Saldırı iddialarına ilişkin açıklama yapan HDP Niğde İl Örgütü de, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Yaşananlar son günlerde üniversitelerde tırmandırılan şoven ve milliyetçi histeri dalgasının bir uzantısı olduğu, faillerinin kimler olabileceği ve neyi murat ettikleri bizce bilinmektedir. Gençlerimizi provokasyonlarına alet etmek isteyenlere karşı örgütlü demokratik tepkilerimizi göstermekten bir adım dahi geri atmayacağımızı, her koşulda demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesine bağlılık ilkemizden hareketle ırkçı saldırılara pabuç bırakmayacağımız" dedi.(Niğde/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AOÇ’deki küçülme Sayıştay raporunda

SONRAKİ HABER

O evraklar temiz çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...