02 Ocak 2015 11:58

Dili boğazına kaçan futbolcu yaşamını yitirdi

Sinop'un Türkeli ilçesinde geçen pazar günü oynanan amatör futbol maçında, göğsüne aldığı darbe sonucu dili boğazına kaçan ve kaldırıldığı hastanede dün akşam hayatını kaybeden Ayancık Belediyesporlu futbolcu 27 yaşındaki Emrah Kandemir, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Paylaş

Sinop'un Türkeli ilçesinde geçen pazar günü oynanan amatör futbol maçında, göğsüne aldığı darbe sonucu dili boğazına kaçan ve kaldırıldığı hastanede dün akşam hayatını kaybeden Ayancık Belediyesporlu futbolcu 27 yaşındaki Emrah Kandemir, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Genç futbolcunun, olay sırasında ambulansın sahaya girememesi nedeniyle, sahanın etrafını çeviren tel örgülerin söküldüğü ve yaklaşık 23 dakika saha içerisinde bekledikten sonra hastaneye kaldırdığı belirtildi.

Sinop 1. Amatör Küme Ligi'nde mücadele eden Ayancık Belediyespor, geçen Pazar günü deplasmanda Türkeli Belediye Esnafspor ile karşılaştı. Mücadelinin 23. dakikasında rakibi ile girdiği ikili mücadelede göğsüne darbe alan Ayancık Belediyespor'un defans oyuncusu Emrah Kandemir, birden yere yığıldı.

Dili boğazına kaçan ve nefes almakta güçlük çeken oyuncuya, ilk anda takım arkadaşları ve rakip oyuncular müdahale etmek istedi. Bu sırada dışarıda bekleyen ambulansın sağlık ekibi de geldi. Sedyeye alınan futbolcuya sağlık ekibi müdahale ederken, diğer futbolcular ve sahaya giren seyircilerin toplanması, kargaşaya yol açtı.

Ardından ambulansın saha içine girip yaralı futbolcunun hastaneye kaldırması istendi. Ancak sentetik çim sahanın etrafı tel örgülerle çevrili olduğundan ve araç girişi bulunmadığından dolayı ambulans içeri giremedi. Kargaşa nedeniyle futbolcu Kandemir saha dışına çıkarılamazken, çevrede bulunan bir iş makinasının yardımıyla tel örgüler kaldırılarak ambulansın sahaya girmesi sağlandı.

Yaklaşık 23 dakika sahada yerde kalan Emrah Kandemir, Türkeli Devlet Hastanesi'ne oradan da Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak durumu ciddiyetini koruduğu için yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan evli ve 2 çocuk babası Emrah Kandemir, dün akşam hayatını kaybetti.

Yaklaşık 15 yıldır Ayancık'ın çeşitli amatör takımlarında futbol oynayan ve İş-Kur tarafından yerleştirildiği çeşitli işlerde çalışarak geçimini sağlayan Emrah Kandemir için bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Ailesi, takım arkadaşları ve vatandaşların katıldığı Ayancık Yeni Sanayi Cami'ndeki cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra genç futbolcu gözyaşları arasında Ayancık İlçesi Armutluyazı Köyü'nde toprağa verildi.

Öte yandan maçın 23'ncü dakikasında gerçekleşen olayın ardından karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. (Sinop/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

6. kattan düşen inşaat işçisi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

MLKP'li Saruhan toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...