19 Temmuz 2011 09:07

Bizans kapısı gerçek aşkla aralanıyor

HALDUN Hürel’in Roma İstanbul’una uzanan ölümsüz bir aşk hikayesini anlattığı Prenses Maria romanı, Kapı Yayınları’ndan çıktı. Latin istilasını bertaraf eden İmparator Mikael, harap edilmiş şehrini tekrar imar etmeye çalışırken kızı Prenses Maria da her şeye rağmen hâlâ göz alıcı olan İstanbul’u

Bizans kapısı gerçek aşkla aralanıyor
Paylaş

HALDUN Hürel’in Roma İstanbul’una uzanan ölümsüz bir aşk hikayesini anlattığı Prenses Maria romanı, Kapı Yayınları’ndan çıktı. Latin istilasını bertaraf eden İmparator Mikael, harap edilmiş şehrini tekrar imar etmeye çalışırken kızı Prenses Maria da her şeye rağmen hâlâ göz alıcı olan İstanbul’u gezmekte, kendine yeni arkadaşlar edinmektedir.

İstanbul ve Galata surları, Maria ve sevgilisi Carlo arasına çekilmiş gibidir. Maria’nın Cenevizli bir Katolik olan Carlo’ya aşkı, iki kat surun bile ardına uzanmaktadır!

İmparator Mikael’in onaylamadığı bu ilişki, Maria ve Carlo’yu, neredeyse kendileriyle aynı kaderi paylaşan arkadaşları Fani ve Andrea ile çeşitli planlar yapmaya iter.

Bugün Kariye Müzesi’ndeki mozaiklerde hüzünlü yüzünü görebileceğimiz, “Moğolların Meryem’i” olarak da bilinen Prenses Maria, farklı bir İstanbul deneyimi yaşamak isteyenlere hüzünlü hikayesiyle Haldun Hürel’in kaleminden sesleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İfade özgürlüğü ve Türkiye raporu

SONRAKİ HABER

Ferda Çağlayan’ın sergisi Palamutbükü’nde açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...