01 Ocak 2015 07:18

Direndiğimiz sürece umut tükenmeyecek

Yeni yıla işsiz giren TPIC işçileri, işe geri dönme mücadelesini sürdürüyor. Sondaj kuleleliren kapanan işçiler kararlı.

Paylaş

Metin ALAN
Adıyaman

2014’ün son günü işten atılan Adıyaman TPAO/TPIC işçileri, yeni yılı direnişte karşıladı. Sondaj kulelerini terk etmeyerek eyleme geçen işçiler, işe geri dönene kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı. İşçiler dün Adıyaman Demokrasi Parkında yaptıkları açıklamayla emekten yana tüm kesimlere dayanışma çağrısında bulundular.

Petrol-İş Adıyaman Şubesi’nin öncülüğünde parkta bir araya gelen yaklaşık 200 işçi “Direne direne kazanacağız”, “TPIC işçisi yalnız değildir”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Uyuyan işçi olmayacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarını attılar. Yeni yıla eylemde ve işsiz olarak giren işçilerin öfkesi dikkat çekti. İşçiler adına konuşan Petrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, TPAO’nun sonuçta bir kamu şirketi olan TPIC’ten sondaj kulelerini bütün ekipmanını geri alma kararı aldığını belirterek, bu kararın yaklaşık 900 işçinin işine son verilmesine neden olduğunu söyledi. Bu kararın işten çıkarılan işçilere sadece bir gün önce son derece kaba ve çirkin bir şekilde “31 Aralık 2014 tarihinden itibaren yemek ve yatacak yer verilmeyecektir” şeklinde haber verildiğini dile getiren Tırpan, “Bu insanlar 15-20 yıldır bu şirket için alın teri döküyor emek sarf ediyor” diye konuştu.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Ali Tırpan, şöyle devam etti: “Biz Petrol-İş Sendikası olarak bu kararı alan yetkilileri bir kez daha uyarıyor ve kararlarını tekrar gözden geçirmelerini bekliyoruz. Bu karar asla kabul edilemez. Petrol-İş Sendikası her alanda milli değerlerimizin sadece maliyet hesapları bahanesiyle heba edilmesine karşı duracaktır. Sendikamızın bu işçi kıyımına sessiz kalmayacağı herkes tarafından bilinmeli ve hesaplar ona göre yapılmalıdır. Sonuna kadar direneceğiz, direndiğimiz kadar var olacağız ve biz direndiğimiz sürece umutlar tükenmeyecektir” dedi.

TPIC’te yaşanan bu işçi kıyımının siyaseten de bir karşılığının olacağının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Tırpan, sorun çözülene, mağduriyetler giderilinceye kadar sahaları ve meydanları terk etmeyeceklerini söyledi. Açıklamanın ardından işçiler tekrar sondaj kulelerine dönerek direnişlerine kaldıkları yerden devam ettiler.

ÖNCEKİ HABER

Kobanê halkı geri dönüyor

SONRAKİ HABER

Mücadele kartopu gibi büyüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...