19 Temmuz 2011 08:47

GEA'da patron polis el ele

Gebze Organize Sanayi bölgesinde bulunan GEA klima fabrikasında işçi kıyımı yaşandı. Gece vardiyasında çalışan işçiler yöneticiler tarafından apar topar işyeri dışına çıkarılırken, sabah işe gitmek için bekleyen işçiler de servisin gelmediğini gördü. Kendi imkanlarıyla işyerine giden işçiler bu kez de

GEA'da patron polis el ele
Paylaş

Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, patronun fabrika kapanıyormuş izlenimi vererek işçilerin birliğini bozmaya çalıştığını söyledi. İşçilerin bu oyunlara kanmayacağını ve mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Atar, “Burada ne bir işveren ne de onun vekili bulunuyor. İşyeri tamamen boşaltılmış, fabrika ise Gebze Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Aslında kanunen işçi arkadaşlarımızın artık işbaşı yapması gerekiyor ancak emniyet güçleri karşı koymakta ısrar ediyor. Yapılan ve sergilenen durum işçi ve iş haklarını ayaklar altına alan bir tutumdur” diye konuştu.

Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Erdoğan Özer de bu uygulamayla işverenin yasa dışı bir şekilde lokavt yaptığını kaydetti.

Fabrika yöneticilerinden bir açıklama beklediklerini, böylesi bir işten atmanın insan haklarına aykırı olduğunu dile getiren işçiler, haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirttiler. İşçiler bir yandan mücadele ederken diğer yandan da gerekli hukuki işlemlere başlayacaklarını bildirdi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiye demokrasi yok!

SONRAKİ HABER

Siyanürle altın ayrıştırmanın zararları anlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...