01 Ocak 2015 00:56

Pirsus’tan, Kobanê halkından mektubunuz var….

Pirsus’ta çadır kentlerde binlerce Kobanêli yaşam savaşı veriyor. Kış şartları ağırlaştıkça ve süre uzadıkça sağlık sorunları daha da büyüyor. Kürt halkı direnirken, biz sağlık çalışanları gönüllü hep onlarlayız. Çabamız sağlıklı kalmaları, mülteci statüsünde insani yaşam alanlarına kavuşmaları.

Paylaş

Dr.Ayten İNAN

Pirsus’ta çadır kentlerde binlerce Kobanêli yaşam savaşı veriyor. Kış şartları ağırlaştıkça ve süre uzadıkça sağlık sorunları daha da büyüyor. Kürt halkı direnirken, biz sağlık çalışanları gönüllü hep onlarlayız. Çabamız sağlıklı kalmaları, mülteci statüsünde insani yaşam alanlarına kavuşmaları. Afet  koşulları özelliklidir. İkiyüz bin insan sözkonusu ise görev ve sorumlulukları paylaşmak gereklidir. Ne yazıkki T.C Sağlık Bakanlığı, AFAD kampları dışında sağlık hizmeti sunmuyor. Acil vakalar dışında hasta kabul etmiyor, aşılama hizmetlerini tüm taleplerimize rağmen yerine getirmiyor. Göçle  birlikte biz sağlık çalışanları SES, TTB, yerel belediye ve siyasi bileşenler halkın sağlık ihtiyaçları için oradayız. Özenle halkın beslenme, barınma yani yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Etnik bir kıyıma uğramış Kürt halkını güvende  birarada yaşatmak  ortak sorumluluğumuz. Emek örgütleri, emekçiler, yoldaşlar, tüm devrimciler Kobanê direnişi veRojava bir umuttur Ortadoğu halkları için. Kollektif yönetsel akışı, özgürlüğe adım adım yaklaştıracak barış içinde kardeşçe yaşamak gerçek olmuştur Kürdistan’da.

T.C devleti çadır kentleri yok saymaktadır. Ayrımcı ve eşitsiz tavır, özkaynakları halk için kullanmama erkin bakış açısıdır. Anne ve bebek sağlığı, aşılama hizmetleri, temel besin desteği, temiz su ve altyapı bir devlet hizmetidir. T.C Sağlık Bakanlığı sorumluluğunu yerine getirmelidir. Çadırlarda bebekler beslenme bozuklukları nedeniyle kilo kaybıyla yüzyüzedir. Salgın hastalıklar, su çiçeği, parazitler toplu yaşama bağlı enfeksiyonlar hızla artıyor. Gebeler ve çocuklarda kansızlığa bağlı şikayetler  görünür halde.

2015 yılına girerken Şengal’in kurtuluşu ve Kobanê savunmasının zaferi herşeye rağmen inancımızı kuvvetlendirdi. Türkiye devrimci örgütlenmelerine bir çağrımız vardır. Pirsus’a gidiniz, bir dram göreceksiniz, ellerinden tutun direniyorlar... Kürtseverler ve Kürtler, faşizmin yeni hedefi olan Kürt halkıyla dayanışmaya ve ekmeğini bölüşmeye devam edecektir. Kürt özgürlük hareketinin barışı temin edeceği ve başaracağı muhakkaktır…

ÖNCEKİ HABER

Sorumluları korumak için dosyayı gizliyorlar

SONRAKİ HABER

Düşman imgesi globalleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa