19 Temmuz 2011 07:29

İsrail ordusu Fransız gemisine çıktı

İsrail Ordusu, askerlerin Gazze ablukasını kırmayı amaçlayan Fransız gemisi Dignite al Karam'a çıktığını duyurdu. Askerlerin, direnişle karşılaşmadığı belirtildi.Gazze ablukasını kırmak için yoluna devam eden Dignite-Al Karama, uluslararası sulardan demir alarak yolculuğunun son aşaması olan Gazze’ye hareket etti. Gazze’nin 40-5

İsrail ordusu Fransız gemisine çıktı
Paylaş

Gazze ablukasını kırmak için yoluna devam eden Dignite-Al Karama, uluslararası sulardan demir alarak yolculuğunun son aşaması olan Gazze’ye hareket etti. Gazze’nin 40-50 mil açıklarına kadar yaklaşan Dignite İsrail savaş gemileri tarafından çevrildi.

Özgürlük Filosu-2 koordinasyon heyetinin bu sabah 06:00’da yaptığı açıklamaya göre 16 kişiden oluşan Fransız bayraklı Digneti-Al Karama gemisi, geceyi uluslararası sularda geçirdikten sonra demir alarak yolculuğun son aşaması olan Gazze’ye hareket etti.

Cihan Haber Ajansı’na bilgi veren Yunanistan “Gazze için bir gemi” girişimi sorumlularından Dimitris Plionis ve Takis Politis, Dignite’nin Gazze’nin 40-50 mil açıklarında seyrettiğini ancak İsrail savaş gemileri tarafından çevrildiğini söyledi. Uydu telefonuyla kurulan son bağlantıda Fransız gemisinin, dört savaş gemisi tarafından çevrildiği belirtildi. Gemideki aktivistlerle bağlantının kesildiği kaydedildi.

Gemide Fransa, Kanada, Yunanistan ve Tunus vatandaşı her meslekten toplam 16 aktivist bulunuyor. Geminin kaptanlığını Yannick Voisin yaparken, yolcular arasında El Cezire’den bir muhabir ve bir kameran ile İsrail Haaretz gazetesinden de bir muhabir yer alıyor. Dignite-Al Karama, toplam 10 gemiden oluşan Özgürlük Filosu-2'nin Gazze'ye hareket edebilen tek gemisi olmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’un 4 ilçesinde elektrik kesintisi

SONRAKİ HABER

İlk duruşmaya adli tıp engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa