19 Temmuz 2011 07:08

Karadeniz sahil yolu engellilere uygun değil

Giresun Görele Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Bülbül Genç, Karadeniz sahil yolu projesindeki yaya alt ve üst geçit, sinyalizasyon sistemlerinin ve yaya kaldırımlarının engellilere uygun olmadığını dile getirerek, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne tepki gösterdi.Bülbül Genç, açıkla

Karadeniz sahil yolu engellilere uygun değil
Paylaş

Bülbül Genç, açıklamasında, Karayolu Bölge Müdürlüğü’ne, belediyelere, valiliğe, TBMM’ye, Karadeniz Sahil Yolu Projesi’nin engellilere uygun olmadığı hususunda kurumunca defalarca yazı yazıldığını, fakat olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti. Görele Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Bülbül Genç, şunları ifade etti: “Kanunlar engellilerden yana olsa bile, uygulayıcılar tarafından kanunlar hiçe sayılarak Karadeniz Sahil Yolu, engelli vatandaşlar düşünülmeden yapıldı. Karadeniz Bölgesinde en az 1 milyon omurilik felçlisi ve ortopedik engelli bulunmaktadır. İnsanlıktan nasibini almamış duygusuz, ruhsuz insanlar yüzünden bu engelli vatandaşlar Karadeniz sahillerinde rahat rahat gezememektedirler.”

Özellikle Karadeniz Sahil Yolu projelendirilirken ve yapılırken, engellilerin hiç düşünülmediğini belirten Başkan Genç, “Karadeniz Sahil Yolu’nun engellilere uygun yapılmadığı konusunda birçok kurumlara başvurduk. Yapılacak dendi, fakat yapılmadı. Bizim isteğimiz üzerine o dönemin Trabzon, Giresun CHP milletvekilleri TBMM’ye soru önergesi gönderdiler. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bize Karadeniz Sahil Yolu bitsin, gerekli düzenlemeyi yapacağız diye yazı gönderdi. Fakat bugüne kadar hiçbir düzenleme yapılmadı. Bu verilen sözler neden tutulmadı?​” dedi. (Giresun/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

TKP: ‘İkinci Cumhuriyet’in kuruluşu tamamlandı’

SONRAKİ HABER

İstanbul’un 4 ilçesinde elektrik kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...