30 Aralık 2014 18:45

Diyarbakır'ın birçok noktasında çatışma

Diyarbakır'da YDG-H ve YDGK-H üyeleri, Cizre'de 2 gencin infaz edilmesi ve Roboski katliamı yıldönümü vesilesiyle bir çok noktada alanlara çıkarak ana caddeleri trafiğe kapattı. Eylemlere polisin müdahalesi ile çatışmalar yaşandı.

Paylaş

Diyarbakır'da YDG-H ve YDGK-H üyeleri, Cizre'de 2 gencin infaz edilmesi ve Roboski katliamı yıldönümü vesilesiyle bir çok noktada alanlara çıkarak ana caddeleri trafiğe kapattı. Eylemlere polisin müdahalesi ile çatışmalar yaşandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Faik Ali İlkokulu civarında bir araya gelen YDG-H ve YDGK-H üyeleri, Cizre'de Hür Dava Partisi üyelerince yapılan saldırıda 2 gencin katledilmesi ve Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle eylem gerçekleştirdi. Caddeleri trafiğe kapatan gençler, ateşler yakarak, yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Eyleme katılan gençler sık sık, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî berxwedan Kobanê, Şengalê", "Şehîd namirin", "PKK halktır halk burada" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları attı. Bir süre bu şekilde eylemlerini sürdüren gençler, daha sonra ara sokaklara dağıldı.

SENTO CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Bağlar'ın Sento Caddesi üzerinde bir araya gelen onlarca YDG-H ve YDGK-H üyesi de 3 gündür üst üste trafiğe kapattıkları noktada, yine eylem gerçekleştirdi. Mardin-Urfa yolunu trafiğe kapatan gençler, bir süre yol üzerinde kimlik kontrolü yaptı. Sık sık sloganlar atan gençler, uzun süre kimlik kontrolünü sürdürdü. Yine aynı şekilde havaalanı tali yolunda da bir başka grup yolu trafiğe kapattı ve araçların geçişine izin vermedi. Yolların trafiğe kapatılması üzerine eylem yerine sevk edilen polis ekipleri, zırhlı araçlar ile geldikleri eylem yerlerinde gençlere tazyikli su ve gaz bombalı müdahalede bulundu. Polisin müdahalesine gençler, havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla karşılık verdi.

Aynı bölgede bulunan DİSKİ binası çevresinde de gençler yol kapatarak eylem gerçekleştirdi. Gençlere müdahale için giden polisler ve gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Polisi eylem bölgesine yaklaştırmayan gençler, yer yer ses bombası kullandı.

POLİSİN MÜDAHALESİYLE ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bekleyen TOMA'ya da ses bombası atıldı. Gençler, Bağlar'daki Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu Emek Caddesi'ne sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Gençlere polisin müdahalede bulunması üzerine burada çatışma yaşandı. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla yaptığı müdahaleye gençler, havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla karşılık verdi. Bir süre devam eden çatışmalar, gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla son buldu.

Yine YDG-H ve YDGK-H üyeleri Mardin yol güzergahında bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'ne de havai fişekle saldırı düzenledi.

FİSKAYA'DA DA EYLEM

Fiskaya semtinde de Dicle Üniversitesi'ne giden yolu kapatan onlarca genç, burada saatlerce yolu trafiğe kapattı. Polisin, semte girmesi ile çatışmalar başladı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

En güçlü tribün antifaşist gelenekten

SONRAKİ HABER

BM’de İsrail’in Filistin’den çekilmesi oylanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...