19 Temmuz 2011 07:03

TKP: ‘İkinci Cumhuriyet’in kuruluşu tamamlandı’

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 10. Kongre Türkiye Konferansı’nı geçtiğimiz haftasonu topladı. Olağanüstü kongrenin sonuç bildirgesinde, “Türkiye’de ikinci Cumhuriyetin kuruluşunun tamamlandığı” tespiti yapıldı. Konferans, Hatip Dicle ve diğer Kürt milletvekillerinin haklarının gasp edilmesini protesto ederek

TKP: ‘İkinci Cumhuriyet’in kuruluşu tamamlandı’
Paylaş

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 10. Kongre Türkiye Konferansı’nı geçtiğimiz haftasonu topladı. Olağanüstü kongrenin sonuç bildirgesinde, “Türkiye’de ikinci Cumhuriyetin kuruluşunun tamamlandığı” tespiti yapıldı. Konferans, Hatip Dicle ve diğer Kürt milletvekillerinin haklarının gasp edilmesini protesto ederek, BDP ile dayanışma içinde olunacağını ilan etti.

Seçimlerde hedeflediği başarıyı elde edemeyen TKP, olağanüstü kongresinin sonuçlarını açıkladı. “Seçim sonuçlarının Türkiye’de gerici İkinci Cumhuriyet rejiminin kuruluşunun tamamlanmasını temsil ettiği” değerlendirmesi yapılan kongrede, “cumhuriyet evresinin içerdiği tarihsel ilerleme ve kazanımların bütünüyle tasfiyeye uğradığı” görüşü dile getirildi. Kongrenin sonuç bildirgesinde, “Tasfiye edilen bu kazanımların kapitalizm koşullarında geri getirilmesi nesnel olarak imkansız hale gelmiştir. TKP, emekçi halkımızın önündeki biricik ilerleme yolunun sosyalizmden geçmek zorunda olduğunu saptamakta, 3. Cumhuriyet'in yalnızca sosyalist bir karakter taşıyabileceğini ilan etmektedir” denildi.

BDP İLE DAYANIŞMA

Suriye’ye dönük Türkiye’nin de içinde yer alacağı bir müdahalenin büyük sorunlar yaratacağı ifade edilen sonuç bildirgesinde, Kürt sorununa ilişkin de, “AKP'nin oylarının artmasının Kürt sorununda çözümü kolaylaştırdığı düşüncesinin bütünüyle yanlış olduğunu göstermiştir” tespitine yer verildi. AKP’nin yeni anayasayı gündeme getirmeden önce Kürt muhalefetini mümkün olduğunca sindirmek istediği belirtilen bildirgede, “TKP 10. Kongresi, Hatip Dicle ve diğer Kürt milletvekillerinin haklarının gaspedilmesini ve tutsaklıklarının sürdürülmesini protesto etmekte, bu başlıkta BDP ile dayanışma içinde olduğunu ilan etmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar

SONRAKİ HABER

Karadeniz sahil yolu engellilere uygun değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...