19 Temmuz 2011 06:58

‘Bölge’de generaller görev yapacak’ haberlerine yalanlama

JANDARMA Genel Komutanlığı, Sabah gazetesinde yer alan ve bir çok televizyon ile haber sitesinde de “Güneydoğu’ya yıldız yağmuru” başlığıyla verilen ‘Bölge’ye yüksek rütbeli komutanların gönderileceği’ haberleri yalanladı.Sabah gazetesinden Mutlu Çölgeçen tarafından hazırlanan “G&uu

‘Bölge’de generaller görev yapacak’ haberlerine yalanlama
Paylaş

JANDARMA Genel Komutanlığı, Sabah gazetesinde yer alan ve bir çok televizyon ile haber sitesinde de “Güneydoğu’ya yıldız yağmuru” başlığıyla verilen ‘Bölge’ye yüksek rütbeli komutanların gönderileceği’ haberleri yalanladı.

Sabah gazetesinden Mutlu Çölgeçen tarafından hazırlanan “Güneydoğu’ya yıldız yağmuru” haberini yalanlayan Jandarma Genel Komutanlığı’nın yazılı açıklamasında şöyle denildi; “1- 18 Temmuz 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında, “Güney-Doğu’ya yıldız yağmuru” veya “YAŞ’ta terör ayarı” gibi başlıklar altında haberler yayınlanmış olup, söz konusu haberlerin içeriğinde, “Genelkurmayın, Yüksek Askerî Şûra ardından, Güneydoğu’ya, terörle mücadelede başarılı, sicili yüksek, ilk sıralarda terfi etmiş generalleri göndermeyi planladığı, söz konusu planlamanın arkasında, Jandarma Genel Komutanı’nın şahsî çalışmalarının ve Genelkurmaya aktardığı önerilerinin olduğu, ayrıca, Diyarbakır’daki terörist saldırı sonrasında bölgede denetimlerde bulunan Jandarma Genel Komutanı’nın, saldırıyla ilgili olarak, Van Jandarma Âsâyiş Kolordu Komutanlığından ayrıntılı rapor istediği gibi iddialara yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bölgeye yapılacak general atamalarına ait hazırlıklar, Genelkurmay Başkanlığı tarafından planlanmakta ve Yüksek Askerî Şûranın onayını müteâkip gerçekleştirilmektedir. Diyarbakır’daki terorist saldırı sonrası, Genelkurmay Başkanlığı tarafından, bölgeye bir idarî tahkikat heyeti gönderilmiştir. Ayrıntılı rapor, söz konusu heyet tarafından hazırlanacaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ile Federal Kürdistan arasında yeni sınır kapıları açılıyor

SONRAKİ HABER

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...