19 Temmuz 2011 06:48

Petkim işçileri eylemleri sürdürüyor

PETKİM’de toplusözleşmenin tıkanması nedeniyle eyleme geçen işçiler mücadelelerini sürdürüyor. İşçiler bu eylemlerin sonuç vermemesi halinde işyerini terk etmeyeceklerini bildirdi.PETKİM işçileri bugün de lojmanların bulunduğu yerde eylem yaparak taleplerini dile getirdi. Petrol-İş Aliağa Şubesi’ni

Petkim işçileri eylemleri sürdürüyor
Paylaş

PETKİM işçileri bugün de lojmanların bulunduğu yerde eylem yaparak taleplerini dile getirdi. Petrol-İş Aliağa Şubesi’nin aldığı karar doğrultusunda sabah vardiyasına gelen işçiler servislerle lojmanlar girişine geldi. Lojmanlarda yürüyüş yapan işçiler, kararlılıklarını dile getirdi. İşçiler daha sonra lojmanlardan PETKİM’e kadar alkış, ıslık ve sloganlarla yürüdü. Yol boyunca, “Direnen işçi asla yenilmez”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “İş ekmek özgürlük”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atan işçiler, PETKİM’e toplu bir şekilde girerek işbaşı yaptı.

Fabrika içerisine girildikten sonra açıklama yapan sendika yöneticileri işverenin tutumunda değişme olmazsa eylemlerinin süreceklerini bildirdi. Taleplerinin kabul edilmemesi durumunda fabrikayı terk etmeme eylemi başlatacaklarını ifade eden işçiler, her türlü mücadeleye hazır olduklarını dile getirdi.

KAZANILMIŞ HAKLAR İÇİN

PETKİM yönetimiyle Petrol-İş arasında süren görüşmeler işverenin genç işçiler için sürdürdüğü ücret politikasından vazgeçmemesi üzerine tıkanmıştı. 2006 sonrası işçiler eski işçilerin aksine iş değerlendirmesinden ve kök ücret politikasından uzak asgari ücretin yüzde 50 fazlasıyla işbaşı yaptırılıyor ve eski işçilerle arasında büyük bir ücret farkı var. Sendika da buna itiraz ederken aynı işi yapan işçiler arasında fark olmamasını, genç işçilerin haklarının verilmesini istiyor. Sendikanın “Vazgeçilmezimiz” diye tarif ettiği bu durum karşısında PETKİM işvereni ithalat serbestisinden dolayı diğer firmalarla rekabet edemediğini bu yüzden ücretleri düşürdüğünü savunuyor. İşçiler ise bu gerekçelerin doğru olmadığını söylüyor. 90’lı yıllarda 4 bin, 2000’li yıllarda 3 bin kişi ile üretim yapan PETKİM’de şu an 2 bin işçinin çalıştığını ve buna rağmen üretim rekorları kırıldığını anlatan işçiler, o yıllarda zarar etmeyen ve satışları düşmeyen şirketin şimdi zarar ettiğinin söylenmesinin doğru olmadığını ifade ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP ve Blok 'yol haritası' için Van'da toplanıyor

SONRAKİ HABER

Türkiye ile Federal Kürdistan arasında yeni sınır kapıları açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...