30 Aralık 2014 09:48

CHP: Cumhurbaşbakan Anayasa'yı paspas yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı yönündeki açıklaması siyasetin gündemi oldu. Muhalefet, karara tepki gösterdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı yönündeki açıklaması siyasetin gündemi oldu. Muhalefet, karara tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu devam ettiği sırada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP’nin seçim şarkısına değinen Koç, “E Ahmet bey ağan, paşan belli işte bak 19 Ocak'ta geçecek başına işte. Şarkının fonunu siyaset sahnesinde çalıyoruz. Ağan da paşan da belli. Yiğit kim diyor, çalan kim çarpan kim?” diye sordu.

‘CUMHURBAŞBAKAN DİYE BİR GÖREV İCAT EDİLİYOR’

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Koç, “Sen bu vesayetin altında ezildin ve şu anda sen etkisiz bir elemansın. Sadece ismin var. Ne işlevin ne görevin var. Zor zanaat Ahmet beylik. Ne kadar taşınabilir. Hep beraber göreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağını açıklamasını eleştiren Koç, “Anayasa'da yazan yetkilerimi kullanacağım diyor. Anayasa ona, yetkilerini senin gibi seçilmiş bir hükümetin başkanını kuşat diye mi veriyor. Yargıyı sıfırla mı diyor. Medya özgürlüğünü yok et darmadağın et mi diyor? Anayasa sana yetki olarak ne diyor sen ne yapıyorsun. Cumhurbaşkanı Anayasadan kaynaklanan yetkilerini falan kullanmıyor. Cumhurbaşkanı bizzat Anayasayı ayaklarının altına almış paspas gibi çiğniyor. Açık bir Anayasa suçu işlediğini söylüyoruz. Dün beş kere Beştepe dedi. Çankaya'ya bir alternatif yaratmaya çalışıyor. Yeni Türkiye safsatası ile. Kaçak saray Çankaya'nın yerini alabilirmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Bir dayatmaya giriyor. Hiç boşuna uğraşma cumhurbaşbakan, Çankaya Türkiye Cumhuriyeti'ni her ferdinin yüreğinde, genetiğine işlemiş bir koddur. Bunu çok iyi bil. Unutulmaz, unutturulamaz da” diye konuştu.

MHP: ÜLKE ÇİFT BAŞLIĞA GİDECEK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, kabineyi 19 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Çetin, "Erdoğan, anayasal sistemi zorlayarak fiilen başkanlık sistemine geçme niyetindedir. Yasalar önünde hiçbir sorumluluğu bulunmayan Cumhurbaşkanının kabineye başkanlık etme hırsı, ister istemez ülkeyi çift başlılığa ve kaosa götürecektir. Türkiye Cumhuriyeti ne Davutoğlu'nun ne de Tayyip Erdoğan'ın babalarının şirketi değildir" dedi. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Zekeriya Öz ve 3 savcıya uzaklaştırma

SONRAKİ HABER

Bu atamalar ödül mü tesadüf mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...