30 Aralık 2014 03:30

Polis şiddeti mağdurunun ceza aldığı davaya tepki

İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle yargılanarak üç ay 10 gün hapis cezası alan ve hükmün açıklanması 3 yıl ertelenen öğrencilerden Berkay Sarıpınar, kararın hukuka uygun olmadığını söyledi.

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir’de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle yargılanarak üç ay 10 gün hapis cezası alan ve hükmün açıklanması 3 yıl ertelenen öğrencilerden Berkay Sarıpınar, kararın hukuka uygun olmadığını söyledi.  Gazetemize konuşan Sarıpınar, cezanın 3 yıl erteleyerek yargılananların baskı altına alınmak istendiğini ifade etti. 20 Haziran 2013’te Gezi Parkı direnişine destek olmak için Gündoğdu Meydanı’na kurulan çadıra polis müdahalesi sırasında gözaltına alınarak haklarında dava açılan ve o tarihte 18 yaşından küçük olan 5 öğrenciye İzmir Çocuk Mahkemesi tarafından ayrı ayrı üç ay on gün hapis cezası verildi. Öğrencilerden Cem Ali Ulu’nun isteğiyle üç ay on günlük hapis cezası  2 bin TL para cezasına çevrilirken, M.A.T, Berkay Sarıpınar, Zeki Mert Kale, Metehan Erdoğan isimli öğrenciler hakkında ise aynı suçu üç yıl içinde tekrarlamamak şartıyla hükmün açıklanması ertelendi.

‘BİZ YİNE DİRENECEĞİZ’

 Sarıpınar, eyleme katılmalarının anayasal bir hak olduğunu belirterek, “300-400 polis bizi yaka paça gözaltına aldı. Bu karar hukuka uygun değil” dedi. Cezanın 3 yıl ertelenmesine de tepki gösteren Sarıpınar, “Ben bu suçu kabul etmiyorum. Üç yıl içerisinde suçu işlemezsek cezamızın düşeceği söyleniyor ama üç yıl içerisinde direnmek gerekirse gene direneceğiz bu karar bizi etkilemeyecektir” dedi.

‘YARALAYAN POLİSİ KORUYORLAR’

Konuyla ilgili görüştüğümüz öğrencilerin avukatlarından Dinçer Çalım, karara itiraz edeceklerini söyleyerek, “AİHM’de buna benzer davalar görüldü. Bu davalardan göstericilerin gözaltına alınarak haklarının ihlal edildiği yönünde kararlar çıktı” dedi. Davanın sanıklarından olan M.A.T.’nün Gezi parkı eylemlerinde biber gazıyla yaralandığını ancak  yaralayan polisin ceza almadığını söyleyen Çalım, “Bir cezasızlık politikası söz konusu. Hatta hayatını kaybedenlerin davalarını görüyoruz devlet dosyaları kaybediyor, polisleri koruyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Koruyucu sağlık hizmeti korumuyor

SONRAKİ HABER

Madımak sanıklarının kırmızı bültenini kaldırmak istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...