29 Aralık 2014 16:18

Oğlu Işık Öğütçü Orhan Kemal’i anlatıyor

Maltepe Belediyesinin düzenlediği “Orhan Kemal 100 Yaşında Hayatı ve Eserleri” konulu konferans yarın Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Paylaş

Maltepe Belediyesinin düzenlediği “Orhan Kemal 100 Yaşında Hayatı ve Eserleri” konulu konferans yarın Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Orhan Kemal Müzesi Kurucusu ve Araştırmacı Yazar Işık Öğütçü babası Orhan Kemal’i anlatacak.
Hayatının çeşitli dönemlerinin anılarla anlatılacağı, eserlerinin yazım hikayelerinin dinleyenlerle paylaşılıp, yaşamının önemli anları dile getirilecek.

Işık Öğütçü yıllardan beri anlattığı bu yaşam öyküsünü 2014 yılında fotoğraflarla birleştirerek “Orhan Kemal Sessizlerin Sesi” isimli bir fotobiyografi kitabı da yayımlamıştı.

Öğütçü, kitap için şöyle diyor; Orhan Kemal’in 100. yaşını kutladığımız 2014 yılında, onun siyah-beyaz karelerde var olan yaşamını yansıtan bir fotoğraf albümü yayınlamak düşüncesi beni çekiyordu. Kendi yaşantısından süzülen, zamanın durduğu ama yaşayan fotoğraflardan derlenen bir albüm... Orhan Kemal’in bilinmeyen pek çok fotoğrafının yer aldığı bu albüme, yıllardan beri üzerine yaptığım konuşmalarda anlattığım hayat hikâyesini de ekledim. Ayrıca kendi sesinden bir CD’yi kitaba armağan olarak koyduk.

İyi ki var olarak hayatımıza renk kattın, iyi ki insanları sevmeyi, direnmeyi, mücadeleyi öğrettin ve yüreğimize umudun her zaman var olduğunu işledin… (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kısa Film Senaryo Yazımı’na başvuru için son günler

SONRAKİ HABER

Ak saraya kamyon alınacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa