29 Aralık 2014 12:58

Altın şirketi toprağın altını oydu, heyelanlar oluşuyor

Fatsa ve Ünye’de siyanürle altın ayrıştırması yapmak için çalışma sürdüren şirketin zararlarının devam ettiğini söyleyen Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu Üyesi Şenel Yorulmaz, “Önce evlerimiz çatladı, şimdi de topraklarımız kayıyor” dedi.

Paylaş

Fatsa ve Ünye’de siyanürle altın ayrıştırması yapmak için çalışma sürdüren şirketin zararlarının devem ettiğini söyleyen Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu Üyesi Şenel Yorulmaz, “Önce evlerimiz çatladı, şimdi de topraklarımız kayıyor” dedi.

Siyanür kullanacak altın madeni şirketi için suyun önemli olduğunu da vurgulayan Yorulmaz, “Şirket yöredeki suları toplamaya başladı. Kanallar yaptı. Bu kanallar nedeniyle suların akış yolları değişti. Yağışlarda sular dere olup bahçelerimize akıyor. Ormanlar kesildi, toprak yumuşadı. Yağış nedeniyle heyelanlar olmaya başladı. Bahçelerde çatlaklar oluştu. Yer yer kaymalar var. Özellikle işletmenin alt tarafında kalan araziler öncelikli olarak tehdit altında. Yetkililer büyük heyelan olunca mı, ölümler olunca mı haberdar olacak. Can güvenliğimiz şimdiden tehdit altında. Şirket toprağımızın altını oydu” dedi.

Platform olarak gelecekte yaşanacakları özellikle Bergama gerçeğinden bildiklerini söyleyen Şenel Yorulmaz, “Siyanürü istemiyoruz. Hukuksal olarak süreç devam ediyor. Toprağımıza ve geleceğimize sahip çıkacağız” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karabağlar’da halk dönüşüme karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

Cizre olaylarından hükümet sorumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...