29 Aralık 2014 11:56

İstanbul'da kar alarmı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hava tahmin raporlarına göre kentte bugünden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı ve fırtına ile ilgili gerekli uyarıda bulundu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre kentte bugünden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı ve fırtına ile ilgili gerekli önlemleri aldığını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada yetkililer, fırtına ve sağanak yağmurun yol açacağı olumsuz durumlara karşı vatandaşları uyardı. Su baskını, sel, çatı uçmasına karşı dikkatli olunması istendi. Açıklamaya göre; 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edecek. İBB, 209 bin ton tuz hazır bekletiliyor. 64 ayrı noktada ise bin 385 ton solüsyon depolandı. Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen buzlanma erken uyarı sistemi ile buzlanma noktaları 3 saat önceden tespit edilecek. Ekipler 30 dakika ara ile belirtilen yerlerde kürüme ve tuzlama çalışması yapılacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu sürekli ulaşıma açık bulundurulacak. Kritik kavşaklarda 50 adet kurtarıcı ve çekici 24 saat esasına göre yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

Meteorolojiye göre rüzgarın saatte 70-90 kilometre hızla eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi. Hafta sonuna kadar İstanbul'da metrekareye 100-150 kilogram yağış bekleniyor. (CİHAN)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da 'yasa dışı dinleme' operasyonu!.. 21 polise gözaltı!

SONRAKİ HABER

Bodrum'da mülteci teknesi battı: 8 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...