29 Aralık 2014 03:41

Bahreyn'de Şii lider gözaltına alındı

Bahreyn'de muhalif Şii hareket el-Vefak'ın lideri Şeyh Ali Salman gözaltına alındı. Vefak'ı temsil eden avukatın yaptığı açıklamaya göre Şii lider, halkı hükümete karşı kışkırtmak ve güç kullanarak hükümeti devirme çağrısı yapmakla suçlanıyor.

Paylaş

Bahreyn'de muhalif Şii hareket el-Vefak'ın lideri Şeyh Ali Salman gözaltına alındı.

Vefak'ı temsil eden avukatın yaptığı açıklamaya göre Şii lider, halkı hükümete karşı kışkırtmak ve güç kullanarak hükümeti devirme çağrısı yapmakla suçlanıyor.

Başkent Manama'da, Şeyh Ali Salman'ın da çağrıcıları arasında olduğu Cuma eyleminde binlerce kişi yürümüştü. İçişleri Bakanlığı, bu rakamı "2 bin" olarak verirken, Cuma günkü eylemde birtakım yasa ihlallerinin de tespit edildiği ifade edildi. Ancak bunların ne olduğu belirtilmedi.

Cuma günkü eylem geçen ay düzenlenen ve el-Vefak'ın boykot ettiği genel seçimleri protesto etmek için yapılmıştı. Vefak'tan yapılan açıklamada Salman'ın gözaltına alınmasını, "Bahreyn'in siyasi ve asayiş ortamını karmaşık hale getiren tehlikeli ve iyi hesaplanmamış bir hareket" olarak tanımladı.

ABD'nin Körfez'deki kilit destekçilerinden olan ve azınlık Sünni mezhebine mensup kraliyet ailesi tarafından yönetilen Bahreyn'de, 2011 yılında başlayan eylemler, Suudi Arabistan ordusunun desteğiyle bastırılmıştı. Ülkedeki gergin siyasi ortam varlığını sürdürüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar'da Akçay dönemi sona erdi

SONRAKİ HABER

Yanan feribottaki tahliye işlemleri tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...