29 Aralık 2014 01:00

Emeğimizi çalanlara karşı birleşelim

Bizler Van’da depremden sonra TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programı) kapsamında İŞKUR bünyesinde işe alınarak, üç dönem çalıştırılıp 14 Haziran’da işten çıkarılan işçileriz.

Paylaş

İŞKUR İşçileri*

Bizler Van’da depremden sonra TYÇP (Toplum Yararına Çalışma Programı) kapsamında İŞKUR bünyesinde işe alınarak, üç dönem çalıştırılıp 14 Haziran’da işten çıkarılan işçileriz. 1.5 ayı Ankara’da Abdi İpekçi Pakı’nda olmak üzere toplam 6 ay boyunca kalıcı iş için mücadele ettik. Her seçim öncesinde AKP iktidarı ile yapılan görüşmelerimizde bizlere vaatler verildi. Ama seçim sonrası tüm vaatler unutuldu. Bu süre dahilinde polisin şiddetine maruz kaldık. Coplandık, gözaltına alındık ama hiçbir şekilde mücadelemizden taviz vermedik. Bütün engellemelere rağmen 458 kilometre yolu yaya olarak yürüyerek Ankara’ya gidip sesimizi duyurmaya çalıştık. Ve Ankara’da bulunduğumuz süreçte taleplerimiz tam olarak karşılanmasa da kısmi kazanımlar elde ettik.
Bizlerin emeğini sömürerek ayakkabı kutularında milyonlarca dolar parayı saklayanlar, kendilerine 1150 odalı saray yaptırıyor, bir yandan da “tasarruf edin” diyerek bizim asgari ücretimize bile göz dikiyorlar. 17 Aralık’ta bizlerden çaldıkları paralara el konulmuştu. Bugün bu paraları faiziyle geri alıyorlar. Bir yandan “tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyiz” derken öte yandan Ermenek’te ki yetim kalan çocuklarımızın hakkı Reza Zarraf’a faiziyle iade ediliyor. Durmadan bize “en az beş çocuk yapın” diye nutuk atan Cumhurbaşkanı, kendi çocuklarını kolejlerde okutup, gemiciklerle dünya turuna gönderirken biz bir çocuğumuza bile bakamıyoruz.  
Ankara’da mücadelemiz devam ettiği sırada İstanbul’da ki Nakış işçilerinin bizlere Evrensel gazetesinden yazmış olduğu mektubu okuduktan sonra şunu anladık ki; Biz işçilerin sadece işten atıldığımız zaman değil, hayatın her alanında mücadelemizin ortak olması gerekiyor. Bu nedenle şu an direnişte olan ÜLKER işçileri başta olmak üzere, Danone işçilerine, metal işçilerine, nakış işçilerine, Soma ve Ermenek’teki tüm işçilere ve emekçilere Kürt işçiler olarak selam yolluyoruz.
Evrensel gazetesinden okuduğumuz ÜLKER işçilerinin mücadelesi de patronları ve özel güvenlik elemanları tarafından engellenmeye çalışılıyor. Tıpkı bizlere yapılan engellemeler gibi. Şunu çok iyi biliyoruz ki bizleri yıllarca Kürt-Türk, Alevi- Sünni diye ayırmaya çalışanlar artık bunu başaramayacak. Çünkü mücadelemiz ortak. Bizler ancak Kürdüyle, Türküyle, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin birleşirsek, emeğimizi çalanları yenebiliriz.

*VAN

ÖNCEKİ HABER

‘ÇED’ler sanal, modelleme yok’

SONRAKİ HABER

Bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...