28 Aralık 2014 17:12

Kobanê'de 10 canlı bomba saldırısı engellendi

IŞİD Kobanê'de, 1 araç ve 10 canlı bomba ile 4 ayrı noktada saldırı düzenledi. Aracı ve canlı bombaları erken fark eden YPG, IŞİD'lilerin amaçlarına ulaşmasını engellerken, 36 militanı öldürdü.

Paylaş

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin doğu, güney ve güneydoğu cephelerinde başlattığı "temizlik operasyonu" devam ediyor.

Dibistana Reş, Şehit Moro, Şehit Kawa ve 48'inci cadde çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda IŞİD'e ağır darbeler vuruldu.

IŞİD'in bomba yüklü araçla düzenlemek istediği saldırı YPG güçleri tarafından erken fark edilip araç imha edildi. Bomba yüklü araç İle sonuç alamayan IŞİD, çatışmaların yoğunlaştığı 4 noktada intihar saldırıları düzenledi. 10 IŞİD'linin canlı bomba olarak sızma girişimi de, YPG/YPJ güçleri tarafından erken fark edilip boşa çıkarıldı.

IŞİD'in araç ve canlı bombalı saldırı girişimlerine sert karşılık veren YPG/YPJ güçleri 36 militanı öldürdü. 5 IŞİD'linin cenazesinin YPG'nin elinde olduğu kaydedilirken, çok sayıda askeri mühimmat ele geçirildi. Çatışmalar 4 noktada yoğun olarak devam ediyor. (Kobanê/DİHA)


EFRÎN'DE BOMBALI ARAÇ SALDIRISI: 6 SİVİL ÖLDÜ

Öte yandan bugün Efrîn Kantonu'nda da bombalı araçla saldırı düzenlendi. Qitme köyü girişindeki kontrol noktasındaki saldırıda 6 sivil yaşamını yitirirken 11 kişi de yaralandı. YPG yaptığı açıklamada "Efrîn'deki saldırıdan sorumlu olanlar cezalandırılacaktır" dedi. (DIŞ HABERLER)


CERABLUS'TA IŞİD KARARGAHI VURULDU

ANHA'nın haberine göre, bu akşam saat 20:00 civarında, IŞİD'in Cerablus'taki karargahına dönüştürülen şehrin Kültür Sanat Merkezi, Uluslararası Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarınca bombalandı.

Kaynaklar, 90 IŞİD'linin katıldığı toplantıda, bombardımandan sadece 8 kişinin yaralı olarak kurtulabildiğini ve diğer 82 IŞİD'linin öldüğünü belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Ellerimiz katillerin yakasında olacak'

SONRAKİ HABER

Yılbaşı sonrası kabusa dönüşmesin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...