28 Aralık 2014 17:06

'Ellerimiz katillerin yakasında olacak'

HDP İstanbul İl Örgütü, Roboskî katliamında yaşamını yitiren 34 yurttaşı anmak için Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "Ellerimiz hep katillerin yakasında olacak" dedi.

Paylaş

HDP İstanbul İl Örgütü, Roboskî katliamında yaşamını yitiren 34 yurttaşı anmak için Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

HDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Levent Tüzel, DBP İstanbul il Eş Başkanı Emrullah Bingül, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP bileşenleri ve çok sayıda yurttaşın da katıldığı anmada, "Unutursak kalbimiz kurusun" yazılı pankartın açıldı.

"Katil devlet hesap verecek", "Biji berxwedana Kobanê" sloganları atarak Aksaray Metrosu önüne yürümek isteyen kitle, parkı abluka altına alan polis tarafından engellendi. Polis engeli nedeniyle Saraçhane Parkı içinde yapılan basın açıklamasında Roboski'de yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunda bulunuldu.

DBP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, İstanbul Valiliği tarafından yürüyüşün engellenmesine tepki gösterdi. AKP Hükümetinin, yürüyüşe yönelik polis engeliyle katliamın sorumlusu olduğunu bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Bingül, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direk emriyle yapılan katliamın üzerinden üç yıl geçti. Hala özür dilemedi. Bu polis engelleriyle bizleri korkutacaklarını sanıyorlar. Ama şunu iyi bilsinler ki, korkmayacağız , hesap soracağız" ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milltevekili Sebahat Tuncel de, polis engeline tepki göstererek, "Yürüyüşümüzü engellediler, çünkü katliam zihniyeti dimdik ayakta" dedi. Roboskili ailelerin, Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin üç yıldır katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması için mücadele ettiğini söyleyen Tuncel, "AKP Hükümeti üç yıldır katliamın ortaya çıkarılması için hiçbir şey yapmadığı gibi üzerinin kapatılması için elinden geleni yapıyor" dedi. Roboski'nin adalet ve vicdan davası olduğunu vurgulayan Tuncel, katliamın faillerinin korunmasının yeni katliamlara zemin hazırladığını ifade etti. Cizre'de devam eden Hizbul-kontra saldırılarına da değinen Tuncel, saldırıların örgütlü olduğuna dikkat çekerek, "AKP Hükümeti bir yandan çözüm diyor, bir yandan da bu halka katliamları, zulmü reva görüyor. AKP Hükümeti bu olayın neresinde, bu olaylardan çıkarı nedir? AKP Hükümeti Cizre'de yaşananları açığa çıkarsın" diye konuştu. "Roboski katliamının sorumluları ortaya çıkarılmadan barış ve demokrasi gelmez" diyen Tuncel, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de, Roboski'de yaşananları artık herkesin bildiğini söyleyerek, “Sınır karakolunun önünden geçen çoğunluğu çocuk 34 Kürt köylüsü, Kürt yurttaşımız, Kürt canımız, sınır ticareti sonrasında kendi köylerine dönerken Türkiye devletini yöneten güçlerin zihniyeti gereği terörist muamelesi görerek silahlı kuvvetler tarafından acımasızca bombalandılar. Paramparça bedenlerini kendi akrabaları, kardeşleri, köylüleri katır ve eşek sırtlarında getirdiler. Üzerinden 3 yıl geçtikten sonra, onlar bile bile bu katliamın dosyalarını kapatsalar da, gizlilik, takipsizlik kararları verseler de, Meclis'te uyduruk göstermelik komisyonlarla bu işin üzerine yatsalar da, mazlum Kürt halkı, Roboski hiçbir zaman yalnız kalmayacak. Bu katillerin yakalarında ellerimiz hep olacak" diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kartal, tahtını korudu

SONRAKİ HABER

Kobanê'de 10 canlı bomba saldırısı engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...