28 Aralık 2014 16:36

Ölüm peşin, ceza taksitle

Gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle iş cinayetleri sürerken, sorumlulara verilen cezalar ise erteleniyor ya da paraya çevrilerek taksitlendiriliyor.

Paylaş

Gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle iş cinayetleri sürerken, sorumlulara verilen cezalar ise erteleniyor ya da paraya çevrilerek taksitlendiriliyor.

İstanbul’da Akasya Park AVM inşaatında üçüncü kattan asansör boşluğuna düşen Cem Aydın, komada yaşam savaşı veriyor. Aydın’ı fener, telefon ışığı ve çakmak ışığı ile asansör boşluğundan çıkardığını belirten Aydın’ın iş arkadaşı Bayram Karakaş, tüm uyarılarına rağmen bir ampul alınmadığı için iş cinayetinin meydana geldiğini belirterek, “Bir arkadaşımızın güvenliği, canı, bir ampulden değersiz mi?” diye tepki gösterdi. Karakaş, Cem Aydın hastaneye götürülürken şirket yetkililerinin de aydınlatma tesisatını çalıştırdığının belirtti.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA RAĞMEN

Eskişehir’de ise TÜLOMSAŞ fabrikasında, çalışmakta olan vagonetin halatının kopması sonucu işçi Hüseyin Saraçoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili açılan dava sonuçlandı. Halatı kopan vagoneti kontrol etmekle görevli olan kişiye verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası önce 15 bin lira para cezasına çevirildi sonra da 15 taksitte ödenmesine hükmedildi. İşyeri müdür vekili ve işyeri amirineverilen 20’şer aylık cezalar ise iki yıl süreyle ertelendi. Bilirkişi raporu kopan halatın her iki tarafında koruyucu bariyer ve korkuluk olmadığı, olay yerinin tehlikeli olmasına rağmen yaya ve araç trafiğine açık olduğu, işçilerin, yayaların geçmesinin yasak olduğuna dair uyarı ve ika levhasının olmadığı, vagonet kullanım talimatının olmadığı, kopan halat, makara ve bütün sistemlerin üç ayda teknik eleman tarafından kontrol edildiğine dair cihazın çalışmaya uygun olduğunu gösteren kontrol belgesinin olmadığını tespit etmişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bir İnsan Bir Ağaç’ Adana’da

SONRAKİ HABER

Artık her koyun kendi bacağından asılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...