28 Aralık 2014 14:39

BHH sonuç bildirgesini açıkladı

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), ilk Türkiye Meclisi’ni Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda topladı. Hareketin tüzüğü bu toplantıda belirlendi.

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), ilk Türkiye Meclisi’ni Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda topladı. Hareketin tüzüğü bu toplantıda belirlendi.

Katılımcı gazeteci Merdan Yanardağ, hareketin; Türkiye’nin gerici, faşizan bir diktatörlüğe doğru sürüklendiğini, toplumu bir arada tutan laiklik ilkesinin yıkıldığını, insanları yoksullaştıran bir sömürü ve zulüm düzeninin kurulduğunu, piyasacı, özelleştirmeci yağma ekonominin ülkenin toplumsal zenginliğini yok ettiğini düşünen her sınıf ve her kesimden yurtseverlerin bir araya gelerek oluşturduğu büyük bir muhalefet ve direniş hareketi olduğunu söyledi. Herhangi bir siyasal parti veya akımla özdeşleştirilemeyeceğini söyleyen Yanardağ, “Türkiye’nin gidişinden rahatsız olan daha aydınlık, daha demokratik, daha eşitlikçi, daha bağımsızlıkçı, laik ve özgürlükçü bir gelecek isteyen bütün yurttaşlara açıktır” dedi.  Muhalefet olarak kalmayacak, iktidara da talip olacak, geleceği toplumla birlikte kuracak bir hareket olacağını belirten Yanardağ, CHP’den Komünist Partisi’ne kadar çeşitli sol ve sosyalist partilerden gelenler olduğu gibi herhangi bir partiye bağlı olmayanların da katıldığını vurguladı. Şu ana kadar yaklaşık 200 bölgeden 50’ye yakın ilde ve 200’e yakın ilçede forumlar düzenlendiğini ve buralarda meclisler kurulduğunu anlatan Yanardağ, önümüzdeki günlerde 80 ilde forumlar düzenleyip, meclisler kurmayı düşündüklerini söyledi. Bin 300 delege ile bir kongre toplantısı yaptıklarını belirten Yanardağ, tüzüklerini belirlediklerini kaydetti. Yanardağ, şubat ayından itibaren yaygın bir biçimde laik eğitim kampanyası yapacaklarını ifade etti. (Ankara/CİHAN)


KARARLAR ALINDI

Toplantıda, 45 kişilik bir yürütme kurulu seçildi. Toplantının ardından açıklanan sonuç bildirisinde, “Birleşik Haziran Hareketi, 2013 Haziranında tüm ülkenin üzerine doğan güneşi yeniden okullara, iş yerlerine, sokaklara taşımaya kararlıdır” denildi. Kadınların özgürce dolaşacağı, işçilerin iş cinayetlerinde ölmeyeceği, yeni Roboskîlerin yaşanmayacağı bir ülke kurmak için bir araya gelindiği ifade edildi. Dindar ve kindar gençlik yetiştirmeye karşı mücadele edileceği belirtilen açıklamada, “Bölgemizde savaş çığırtkanlığına ve emperyal heveslere geçit vermeyeceğiz. Halkların barışı için ayaktayız” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Arınç, provokatörleri tanıyor mu?

SONRAKİ HABER

‘Bir İnsan Bir Ağaç’ Adana’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...