28 Aralık 2014 12:21

'Gerekirse meclis önünde otururuz'

Zorunlu din derslerine ve eğitimde gericileşmeye karşı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) her pazar günü İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdiği oturma eyleminin 14'cüsünü yaptı. Haftalardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen PSAKD Ankara Şube Başkanı Mustafa Tam, "Bizim taleplerimizi görmemekte ısrar ediyorlar. Sesimizi duyurmak için gerekirse Meclis önünde oturma eylemlerine başlayacağız" dedi.

Paylaş

Zorunlu din derslerine ve eğitimde gericileşmeye karşı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) her pazar günü İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdiği  oturma eyleminin 14'cüsünü yaptı. Haftalardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen PSAKD Ankara Şube Başkanı Mustafa Tam, "Bizim taleplerimizi görmemekte ısrar ediyorlar. Sesimizi duyurmak için gerekirse Meclis önünde oturma eylemlerine başlayacağız" dedi.

Zorunlu din derslerinin kaldırılması ve eşit yurttaşlık taleplerinin karşılanması için her pazar günü İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, pazar buluşmalarının 14'cüsünü gerçekleştirdi. "Zorunlu din derleri kaldırılsın", "Eşit yurttaşlık istiyoruz" ve "AKP elini inancımdan çek" sloganı atan üyeler, ilerleyen günlerde de talepleri karşılanmazsa, önce Güvenpark'ta, sonra da Meclis önünde oturma eylemleri başlatacaklarını duyurdu.

'HAFTALARDIR SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞTIK'
 

Haftalardır taleplerine hükümetten bir yanıt gelmediğini söyleyen  PSAKD Ankara Şube Başkanı Mustafa Tam, eşit yurttaşlığın hakları olduğunu, bunun içinse inanç özgürlüğünün kendilerine sağlanması gerektiğini söyledi. "Bizim taleplerimizi görmemekte ısrar ediyorlar. Haftalardır oturma eylemi yapıyoruz. Sesimizi duyurmak için gerekirse Meclis önünde oturma eylemlerine başlayacağız" diyen Tam, zorunlu din dersleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını istedi. Tam, Cemevleri'nin de yasal statüye kavurması gerektiğini de ifade etti. Ayırıca eylemde 8 Şubat'ta  Alevi örgütlerinin İstanbul'da düzenleyeceği "Eşit yurttaşlık" mitingine çağrı yapıldı. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gümüş: Dindarlık yarışına girenlerin şûrası

SONRAKİ HABER

Metiner: İş dünyasına da operasyon yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...