18 Temmuz 2011 10:43

UEFA'dan TFF'ye destek

Türkiye Futbol Federasyonu heyeti, futbolda şike soruşturması kapsamında Cenevre'de UEFA yetkilileriyle bir araya geldi.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, federasyonun Hukuk Müşaviri Prof. Dr İrfan Helvacı ve İcra Kurulu üyesi Avukat Kemal Olgaç'tan oluşan TFF heyeti, Türkiye'de devam eden şike soruşturmas

UEFA'dan TFF'ye destek
Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu heyeti, futbolda şike soruşturması kapsamında Cenevre'de UEFA yetkilileriyle bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, federasyonun Hukuk Müşaviri Prof. Dr İrfan Helvacı ve İcra Kurulu üyesi Avukat Kemal Olgaç'tan oluşan TFF heyeti, Türkiye'de devam eden şike soruşturmasına ilişkin UEFA yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

Görüşme sonrası ise Lütfi Arıboğan yaptığı açıklamada, "UEFA, TFF'ye tam destek veriyor. Süreci yakından takip ediyor" dedi.

Toplantının çok başarılı geçtiğini kaydeden Lütfi Arıboğan, "UEFA bu süreçte TFF'ye olan güvenini belirtti. Dünyada şike ve benzeri olumsuzluklara mücadelede UEFA'nın ne kadar kararlı olduğunu biliyoruz. Bu problemin ortaya çıkmasından sonra TFF ile  olan işbirliğinden dolayı mutluluklarını dile getirdiler ve bunun böyle devam edeceğinden eminler. Bir yandan da henüz resmi belge ve delillerin ellerine geçmediğinden dolayı kesin karar alınamadığının farkındalar. Bu belgeler bize ulaşır ulaşmaz yapılması gerekenleri süratle yapacağımıza inanıyorlar" diye konuştu.

UEFA yetkililerinin hukukçularından bütün detayları aldıklarını söyleyen Arıboğan, "Bu bilgi ve belgeleri daha önce de paylaşıyorduk. Şimdi de süreci birlikte takip edeceğiz. İşbirliğimiz aynı şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

Belgeler ve deliller en erken ne zaman size ulaşır sorusuna ise Arıboğan, "Geçen haftadan beklenti var ama bu hafta gelebilir. Belgelerin bize verilmesiyle mahkeme sonucunun ilgisi yok. Savcının soruşturmasıyla ilgili bir süreç. Savcı soruşturmasını tamamladığı taktirde bilgiler gelmeye başlar" yanıtını verdi.  

Süper Kupa finali oynanacak mı sorusunu ise Arıboğan şu şekilde yanıtladı;
"Yönetim kurulu toplantısından sonra kesin açıklamayı yapacağız. Kararlarımızdan önce de kamuoyunu beklenti içerisine sokmamalıyız. Her gün her hafta yeni gelişmeler oluyor. Soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceğini de bilmiyoruz. Sabır rica ediyoruz." (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Güney Kıbrıs, Kuzey’den elektrik almaya başladı

SONRAKİ HABER

AKP istese bu ölümler olmazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...