27 Şubat 2011 14:04

‘YAŞ tasarı’ bir kez daha ertelendi

YÜKSEK Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çıkartılan askerlere kısmi hak iadesi öngören tasarının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi Mart ayının ikinci haftasına ertelendi.Tasarının TBMM’deki koordinatörü AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “YAŞzedelerle” birlikte Başba

‘YAŞ tasarı’ bir kez daha ertelendi
Paylaş

YÜKSEK Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden çıkartılan askerlere kısmi hak iadesi öngören tasarının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi Mart ayının ikinci haftasına ertelendi.

Tasarının TBMM’deki koordinatörü AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “YAŞzedelerle” birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki ofisinde toplandıklarını ve tasarıda yapılması istenen değişiklik önerilerini görüştüklerini söyledi. Başbakan’ın tasarı kapsamının genişletilmesi ve Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) ilettiği öteki hususların ilgili bakanlıklarla görüşülerek çözülmesi talimatı verdiğini anlatan Bozdağ, ilgili bakanlıklar ve kurumlarla değerlendirmeleri sürdürdüklerini söyledi. Bozdağ, 28 Şubat pazartesi günü ilgili bakanlık ve kurum temsilcileriyle bir toplantı yapacaklarını, bu toplantıda tasarıda ne gibi değişiklikler yapılabileceğini görüşeceklerini bildirdi. Bu toplantı öncesinde tasarıda ne gibi değişiklikler yapılabileceğini söylemenin doğru olmayacağını kaydeden Bekir Bozdağ, “Tasarı, Mart ayının ikinci haftasında inşallah TBMM’de görüşülecek, mümkün olan en geniş kapsamda yasalaşacak” dedi.  Bozdağ, tasarının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesinin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yurt dışı gezisi nedeniyle Mart ayının ikinci haftasına ertelendiğini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Timuçin Esen’den ‘Mayhoş’ bir albüm

SONRAKİ HABER

TBMM’de seçim önergesi görüşülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...