18 Temmuz 2011 10:28

Afganistan’da devir teslim

Afganistan’daki NATO öncülüğündeki işgal gücünün komutanı ABD’li General David Petraeus, görevini halefi ABD’li General John Allen’e devretti.Afganistan’ın başkenti Kabil’deki ISAF karargahında General Petraeus’un resmi olarak görevini devretmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Tören

Afganistan’da devir teslim
Paylaş

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki ISAF karargahında General Petraeus’un resmi olarak görevini devretmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene az sayıda Afgan yetkili de katıldı.

DANIŞMANI TALİBAN ÖLDÜRMÜŞ

Bu arada, Afganistan’da Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin üst düzey danışmanı Can Muhammed’in öldürülmesi olayını Taliban üstlendi.

Karzai’nin danışmanı, önceki gün silahlı kişiler tarafından Başkent Kabil’deki evi basılarak öldürülmüştü. Saldırıda; Haşim Vatanval adlı bir milletvekili de hayatını kaybetti.

Ülkedeki önemli isimlerden biri olan Can Muhammed, Ağustos 2010’daki saldırıdan sağ kurtulmuştu.

Geçen hafta ise Karzai’nin üvey kardeşi Ahmed Veli Karzai bir başka suikaste kurban gitmişti. NATO askerlerinin ülkenin güvenliğini Afgan birliklerine devretmeye başladığı bir döneme gelen suikastler dikkat çekici bulunuyor.

KANADA DA ÇEKİLDİ

Saldırılar sürerken, evine dönen askerler arasına Kanada birlikleri de katıldı. Yaklaşık 200 asker Kandahar’daki hava üssünden Kanada’ya doğru yola çıktı. Kanada, 2 bin 850 askerini ay sonuna kadar Afganistan’dan çekmeyi planlıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran, açık denizlere yelken açıyor

SONRAKİ HABER

Afrika açlığın pençesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...