27 Aralık 2014 14:47

'Katilsever' polislerden gazetecilere tehdit

Şanlıurfa ve Ankara Emniyeti'nde Ethem Sarısülük'ü vuran polis Ahmet Şahbaz'ın ailesiyle dayanışma kampanyası örgütlendiğine ilişkin haberler, “hayırsever” polisleri rahatsız etti. Kampanyanın başını çektiği anlaşılan “Ahmet Şahbaz Polislerin Gururudur” başlıklı facebook sayfasında, skandalı haberleştiren gazete ve gazeteciler tehdit edildi. Gazetemiz Evrensel de tehditlerden nasibini aldı. Ayrıca sözkonusu facebook sayfasının kendisini “Ahmet Şahbaz'ın beraat edip görevine dönmesi için kurulmuş bir örgüt” diye tanımlaması dikkat çekti.

Paylaş

Gezi direnişinde Ankara'da işçi Ethem Sarısülük'ü başından vurarak ölümüne sebep olan polis Ahmet Şahbaz için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yardım kampanyası başlatıldığının ortaya çıktığına ilişkin haberleri yapan gazeteler hedef gösterildi. Gazetemiz Evrensel'i de hedef alan sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yer alan  “Ahmet Şahbaz polislerin gururudur” başlıklı sayfada gazeteciler tehdit edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin 2015 Ocak ayı maaşlarından rütbeleriyle orantılı şekilde kesinti yapılarak Ahmet Şahbaz ve ailesine yardım yapılacağına ilişkin haber bugün gazetemizde “Katille Dayanışma” başlığıyla manşetten duyurulmuştu. Haberde, dayanışma kampanyasının Urfa ile sınırlı olmadığı, Ankara Çevik Kuvvet birimleri arasında da Şahbaz'la dayanışma kampanyası düzenlendiği, hatta Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ismini vermek istemeyen bir yöneticinin kampanyaya ön ayak olduğuna dikkat çekilmişti.

AÇIKTAN TEHDİT

Gazetemizle birlikte çok sayıda gazete söz konusu kampanyayı haberleştirmişti. Habere kaynaklık eden “Ahmet Şahbaz Polislerin Gururudur” isimli facebook adresinde gün boyu gazeteler ve gazeteciler hedef gösterildi.

Olayı haberleştiren gazetemiz Evrensel ile Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerine yönelik tehditler yayınlanan adreste, "Asıl vatan haini ile dayanışma içerisinde olan sizlersiniz evrensel ve doğan medya grubu. bir gün sizlerde kahrolacaksınız", "ne kadar terörist varsa gebersin","Kahpe evrensel" şeklinde mesajlar yer aldı. Ayrıca gazetemiz evrensel'in "photoshoplu manşetlerle polis memuru Ahmet Şahbaz'ı suçlu çıkarmaya çalıştığı” iddia edildi.

'HEPİMİZ AHMET ŞAHBAZIZ'

Sözkonusu facebook sayfasında Hürriyet gazetesi muhabiri Mesut Hasan Benli hakkında, “Hürriyet bunu da haber yap 'HEPİMİZ AHMET ŞAHBAZ’ız. Hürriyet Gazete yazarı Mesut Hasan Benli, Şanlı Urfa Emniyet Müdürlüğünce haksız olarak tutuklu bulunan Ahmet Şahbaz için gönüllülük esasına göre düzenlenen yardım kampanyasını Ethem sarısülük‘ ün resmiyle haber yapmışlar. Hürriyet ve yazarı ZORUNUZA mı gitti?" ifadeleri kullanıldı.

'AHMET ŞAHBAZ ÖRGÜTÜ' KURMUŞLAR

Sözkonusu sayfada kışkırtıcı ve hedef gösteren paylaşımlar dikkat çekti. Açıklama kısmında yer alan tanımlar ise dikkat çekici.  Sayfanın tanıtım yazısı "Bu sayfa Ahmet Şahbaz kardeşimizin beraat edip görevine dönmesi için kurulmuş bir sosyal medya örgütüdür. Sayfamızın emniyet teşkilatıyla alakası yoktur" şeklinde. (Ankara/EVRENSEL)

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Yasaklarla, yasalarla meşru hakların önüne geçilemez

SONRAKİ HABER

Beko: Erdoğan itibar arıyorsa direnişteki işçilere baksın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...