27 Aralık 2014 11:50

‘Formayı değiştir, koltuğu koru’

Ankara’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen yöneticilerinin de içinde bulunduğu korsan komisyonlar kurulduğu ve bazı okul yöneticilerine okul kıyafetlerini değiştirmeleri karşılığında koltuklarında kalmaları ya da istedikleri okula atanmaları sağlanacağı vadedildiği iddia edildi

Paylaş

Dört yılını dolduran okul yöneticilerinin atılmasına ilişkin çarpıcı iddialar gündeme geldi.
İddiaya göre Ankara'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen yöneticilerinin de içinde bulunduğu korsan bir komisyonlar kuruldu. Bu komisyonlar kimin yönetici olarak görevine devam edip etmeyeceği konusunda karar verdi. Üstelik bazı okul yöneticilerine okul kıyafetlerini değiştirmeleri karşılığında koltuklarında kalmaları ya da istedikleri okula atanmaları sağlanacağı vaat edildi. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, iddiaları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

Okul müdürleri atamalarına ilişkin tartışmalar aylardır sonlanmıyor. Atanan yöneticilerin tamamına yakınının hükümetin her uygulamasını açıktan destekleyen Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen sendikasına üye olmaları tartışma yaratmıştı. Atamalardaki şaibe ve usulsüzlüklere dair yargı süreci de devam ediyor. Okul yönetici kadrolarına yapılan atamalarda kariyer ve liyakat ilkesi değil, AKP referansı ve Eğitim Bir Sen üyesi olmanın ana kriter olduğu iddiaları sıkça haber oldu.

'KORSAN KOMİSYON'

Konuyla ilgili Ankara'da yeni bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Ankara'da aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim Bir Sen temsilcileri ve AKP teşkilatlarının bulunduğu gayriresmi komisyonlar kuruldu. Atanacak kişiler, bu komisyonca belirleniyor. Bu komisyon üyelerinin okul kıyafetlerinin değiştirilip belli mağazalardan satın alınmasını sağlayarak kişisel menfaat sağladıkları iddia ediliyor.

Gazetemizde “Gezici, Paralelci, ulusalcı ve Marksist, bölücü ve din düşmanı hiç kimse yönetici olarak görevlendirilmemelidir” sözleriyle gündeme gelen Eğitim Bir Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Tekin Korku'nun da bu komisyonlarda etkili bir isim olduğu iddia ediliyor. Korku’nun şubesinin örgütlü olduğu Yenimahalle ilçesinde müdür görevlendirmeleri sonrası kıyafetlerinin değiştirildiği ileri sürülüyor.

3 FİRMAYA YÖNLENDİRİLDİLER

Konuyu gündeme taşıyan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, söz konusu okullarda yöneticilerin DMA Grup  ve Afacan Bebe, Beberium mağazalarına yönlendirildiği iddialarına dikkat çekti. Söz konusu şirketlerin web sayfalarında da bu okulların adının yer aldığına dikkat çeken Tüzel, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması talebiyle Meclis'te soru önergesi verdi.

Tüzel, Bakan Avcı'ya “Eğitim Bir Sen Ankara 4 nolu Şube Başkanı Tekin Korku Yenimahalle temsilcisi Yunus Emre İlkokulu Müdürü Hasan Basri Koca’nın da içinde yer aldığı iddia edilen Yenimahalle yönetici atamaları sırasında, okulların müdürlerinin görevlerinde kalmaları veya başka okullarda görevlendirilme karşılığı okullarındaki öğrenci kıyafeti değişikliği sözü aldıkları iddiaları doğru mudur?” sorusunu yöneltti.

Skandal iddiasının gündeme geldiği okullar şunlar: Emin Sağlamer İlkokulu, Osman Ülkümen Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Ş. Mahmut Özdemir  İlkokulu, Öğretmen Kubilay Ortaokulu, Ayşe Tokur Ortaokulu, Yeşilevler İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli Yasmin bebek çadırda öldü

SONRAKİ HABER

Taş: 'Kararı Haziran Hareketiyle birlikte vereceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...