27 Aralık 2014 11:44

Suriyeli Yasmin bebek çadırda öldü

Adana'da çadırda yaşayan Suriyeli ailenin soğukta üşütüp hasta olan 2 aylık bebeği Yasmin Halef, hayatını kaybetti.

Paylaş

Adana'da çadırda yaşayan Suriyeli ailenin soğukta üşütüp hasta olan 2 aylık bebeği Yasmin Halef, hayatını kaybetti.

savaştan kaçıp merkez Yüreğir ilçesinin Koza Mahallesi'ndeki, boş arsada kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren 3 çocuklu Garip ve Şadiye Halef çiftinin 2 ay önce dünyaya gelen kızları Yasmin, gece soğukta üşütüp hasta oldu. Gece ateşi yükselen bebeklerini sabah hastaneye götürmek için kucağına alan anne Şadiye Halef, Yasmin'in nefes almadığını fark edince, sağlık ekiplerinden yardım istedi. Çadıra gelen 112 Acil Servis görevlileri minik kızın öldüğünü belirledi.

Kızının hastalıktan öldüğünü söyleyen baba Garip Halef, "Suriye'den ayrıldıktan sonra İstanbul'a gitmiştik. Ancak orada geçinemeyince 4 gün önce Adana'ya akrabalarımızın yanına geldik. Kızım biraz hastaydı. Bu gün hastaneye götürecektim, sabah kalktığımızda öldüğünü fark ettik. Diğerleri de aynı şekilde hasta ama param olmadığı doktora için götüremedim" dedi.

Anne Şadiye Halef ise, çadırın ortasında, 'Bebeğim canım' yazan battaniyeye sarılı Yasmin'in cenazesinin başında gözyaşı döktü. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İnsan hikayeleri demeti

SONRAKİ HABER

‘Formayı değiştir, koltuğu koru’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa