18 Temmuz 2011 10:24

Kadın şoförlere ‘suçüstü’

El Hayat gazetesindeki haberde, iki Ummanlı kadının aileleriyle birlikte seyahat ettiği ve Riyad-Taif yolunda otomobil kullandıkları için durdurulduğu belirtildi. Haberde, polis kontrolünde durdurulan kadınlara Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanamayacağı bilgisinin verildiği ve bir daha direksiyon başına geçmeyeceklerine dair kağıt imzalatıldı

Kadın şoförlere ‘suçüstü’
Paylaş

El Hayat gazetesindeki haberde, iki Ummanlı kadının aileleriyle birlikte seyahat ettiği ve Riyad-Taif yolunda otomobil kullandıkları için durdurulduğu belirtildi. Haberde, polis kontrolünde durdurulan kadınlara Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanamayacağı bilgisinin verildiği ve bir daha direksiyon başına geçmeyeceklerine dair kağıt imzalatıldığı da kaydedildi.

Suudi Arabistan’da aslında kadınların araç kullanamayacağına dair bir kanun bulunmuyor, ancak yetkililer bir fetvayı esas alarak bu yasağı uyguluyor.

Dünyada kadınların araba kullanmalarının yasak olduğu tek ülke olan Suudi Arabistan’da Haziran sonunda beş kadın yasağı deldikleri için gözaltına alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’den Esad’a çağrı

SONRAKİ HABER

İran, açık denizlere yelken açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...