27 Aralık 2014 07:56

Mühendislerde 60. yıl coşkusu

TMMOB'ye bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi, MMO’nun kuruluşunun 60’ıncı yıldönümünde, mesleğinde 25, 40, 50, 60 yılını dolduran mühendisleri plaketle onurlandırdı.

Paylaş

TMMOB'ye bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi, MMO’nun kuruluşunun 60’ıncı yıldönümünde, mesleğinde 25, 40, 50, 60 yılını dolduran mühendisleri plaketle onurlandırdı. Geleneksel geceye; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO Yönetim, Denetleme ve Onur Kurulu üyeleri, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara`da bulunan üniversitelerin mühendislik bölümü başkanı ve öğretim üyeleri, MMO üyesi mühendisler ve oda çalışanları katıldı.

MMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, gecenin açılışında yaptığı konuşmada; "Kuruluş amaçları doğrultusunda, uzmanlık alanına giren konularda, ülkemizin ve toplumumuzun sorunlarının çözümünde aktif bir organizasyon olan Makina Mühendisleri Odası, 60 yıllık geçmişinde, ülkemiz genelinde gerçekleştirdiği çok yönlü etkinliklerle, demokratik mesleki kitle örgütü olarak Türkiye‘de etkin bir kuruluştur. 1974 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Şubemiz ise; 13 bine ulaşan üyesi ile Makina Mühendisleri Odasının ikinci büyük şubesidir. Şubemizin çalışmaları kapsamında; Çankırı ve Kırıkkale İl Temsilciliği, Polatlı İlçe Temsilciliği, Ostim Mesleki Denetim Bürosu, Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Denetim Bürosu, Meslek İçi Eğitim Merkezi, Asansör Kontrol Koordinatörlüğü ve sekreteryalığını yaptığımız Merkez Laboratuvarı, Odamızın kuruluş amaçları doğrultusunda siz üyelerimizden aldığımız güçle yürütülmektedir.

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de üyelerimizden aldığımız güçle meslek alanlarımızı koruma ve genişletme mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Yurdumuzun doğal kaynak ve çıkarlarının korunması için Oda çalışma ilkelerinde belirtilen anti-emperyalist, cumhuriyetçi, laik, toplumcu, demokrat zemine titizlikle sahip çıkacak, “birlikte üretme, birlikte karar alma, birlikte yönetme” şiarını örgütlü üyelerle geliştirmeye devam edeceğiz. " dedi.

Özkalender’in konuşmasından sonra söz alan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ise, plaket alacak üyeleri kutladı ve TMMOB`yi tasfiye etmeyi amaçlayan yönetmeliklere karşı toplumun duyarlı kesimlerini ve tüm üyeleri, yürütülen etkinliklere destek olmaya çağırdı. Çakar’ın konuşmasının ardından, meslekte 60, 50, 40 ve 25 yılını dolduran üyelerin plaketleri sahiplerine takdim edildi.

Plaket törenin ve konuşmaların ardından, "Kuruluşundan Bugüne 60. Yıl, Nice Yıllara" yazılı yıldönümü pastası, Oda ve Şube yöneticileri tarafından kesildi. MMO Ankara Şubesi‘nin düzenlediği geleneksel gece, canlı müzik eşliğinde söylenen şarkılarla, coşkulu bir şekilde devam etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Nükleer santralde gaz sızıntısı: 3 işçi öldü

SONRAKİ HABER

EMEP: Roboski, AKP düzeninin aynasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...