26 Aralık 2014 12:47

Roboskî’de katledilenler karanfillerle anıldı

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri Roboskî Katliamında yaşamını yitirenleri andı. Kampüste toplanan yüzlerce öğrenci, “Roboskî’yi unutursak kalbimiz kurusun’ yazılı pankartla üniversite girişine kadar yürüdü.

Paylaş

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri Roboskî Katliamında yaşamını yitirenleri andı. Kampüste toplanan yüzlerce öğrenci, “Roboskî’yi unutursak kalbimiz kurusun’ yazılı pankartla üniversite girişine kadar yürüdü. Eylemde sık sık ‘Roboskî’yi unutma unutturma’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’, ‘Katil AKP’ sloganları atılırken, Kürtçe ‘Unutmadık’ yazısıyla Roboskî’de katledilen 34 kişinin isimlerinin yazdığı dövizler taşındı.

Eylem’de Dilok Demokratik Öğrenci Derneği (DİDÖDER) adına açıklama Kürtçe ve Türkçe okundu. Açıklamada, Roboskî’de bir insanlık suçu işlendiği belirtilerek, “AKP hükümeti Roboskî’de katliamcı yüzünü gösterdi. AKP hükümeti IŞİD’i besleyerek, Kobanê ve Şengal ile tekrardan yüzünü gösterdi” dendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “DİDÖDER olarak Kürt halkına yapılan katliamlara sessiz kalmayacağız. Roboskî Katliamını yapan zihniyeti lanetliyoruz.” Açıklamada, üniversitelerdeki ırkçı saldırılar da kınandı. Açıklamadan sonra oturma eylemi yapan öğrenciler, katledilen 34 Roboskîli için siyah bez üzerine kırmızı karafiller bıraktı. (Antep/EVRENSEL)


LİSE ÖĞRENCİLERİ ROBOSKÎ İÇİN YÜRÜDÜ

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde Gazi Ticaret Meslek Lisesi ve Şair Abay Anadolu Lisesi öğrencileri de Roboskî Katliamı’nın 3. yılı nedeniyle yürüyüş düzenledi. Yüzlerce lise öğrencisinin katıldığı yürüyüşün ardından yapılan açıklamalarda, Roboskîlilerin Kürt kimliklerinden dolayı katledildikleri belirtildi. Katliamın faillerinin hâlâ yargı önüne çıkarılmadığı belirtilen açıklamada, hükümetin ailelere para teklif ederek katliamın üzerini örtmek istediği vurgulandı. (İSTANBUL)


GÖK: KATLİAMIN ALTINDA DEVLETİN ÜST KADEMESİNİN İMZASI VAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 3 yıl önce 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Roboskî Katliamı’nın aradan geçen zamana rağmen aydınlatılmadığını belirterek, 34 kişinin bilinçli yapılmış bir operasyonla katledildiğini söyledi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Gök, operasyon kararının Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alındığını belirterek, adalet arayışında sonuç alınamamasının sebebinin, devletin üst kademesinin bu kararda imzalarının bulunması olduğunu söyledi. Katliamın yıl dönümünde Roboskî’de aileleri ziyaret edeceklerini söyleyen Gök, “3 yıl geçmesine rağmen ailelerin adalet arayışı sürüyor” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Asgari ücret 1800 net'

SONRAKİ HABER

Devlet, Kobanêlilere yangın tüpü ve elektriği çok gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...