26 Aralık 2014 12:14

Bucalılar, kil ocağına ikna olmuyor

Buca Kaynaklar ve Gökdere Mahallelerine Batı Çim tarafından yapılması planlanan taş ve kil ocağına tepkiler sürüyor. ÇED olumlu raporu için çevre halkıyla toplantı yapması gereken firma halkın tepkilerinden dolayı toplantıyı üçüncü kez iptal etti.

Paylaş

Özer AKDEMİR
Eda AKTAŞ
İzmir

Buca Kaynaklar ve Gökdere Mahallelerine Batı Çim tarafından yapılması planlanan taş ve kil ocağına tepkiler sürüyor. ÇED olumlu raporu için çevre halkıyla toplantı yapması gereken firma halkın tepkilerinden dolayı toplantıyı üçüncü kez iptal etti.

Şirketin ilk iki toplantı girişimi sırasındaki tepkiler nedeniyle köylerden 10 km ötede yapmak istediği üçüncü “halkın katılımı” toplantısının da yoğun tepki üzerine şirket internet ortamında iptal edildiğini duyurdu. Şirketin bu duyurusuna rağmen mahalle halkı “Toplantı iptal edilse de bunun tam bir çözüm olmadığını biliyoruz, proje tümden iptal edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz” diyerek toplantının yapılacağı salonun önünde davul ve zurna eşliğinde kazanımlarını kutladı. Buca Kent Konseyi Başkanı Mürvet Balcılar, Buca’nın havasını ve çevresini kirleteceği için, kurulacak kil ocağına karşı protesto eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Balcılar “Buca’nın temiz havasını, doğasını ve insan sağlığını tehdit edecek hiçbir çalışmaya müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Firmanın toplantı yapacağını duyduk bu yüzden buradayız. Firmaya kil ocağını istemediğimizi söylüyoruz yarın yine söyleyeceğiz” dedi.

NÖBETE DEVAM EDECEĞİZ

Kaynaklar Mahallesi Muhtarı Erhan Şen ise firmanın daha önce Temmuz ve Eylül ayalarında da ÇED olumlu raporu almak için usulen yapması gereken ikna toplantılarını yapamadığını belirterek “Bugün yine iptal ettiklerini açıkladılar; ancak biz inanmıyoruz. Çünkü tansiyonun düşmesini beklediklerini düşünüyoruz. Ancak biz birer asker gibi nöbetteyiz” dedi.  Gökdere Köyü Mahallesi’nde yaşayan Halil Karaca yaşam alanlarının İzmir’in bahçeleri olduğunu belirterek, “Biz direnişimizle İzmir’in tamamına hizmet ediyoruz” diye konuştu. Kaynaklar Mahallesi’nden Esma Saraçoğlu ise “1000 yıllık çınarımız var bizim. Gördük Işıkkent’te kurudu hep ağaçlar. Sonuna kadar direneceğiz, taş taş sopa sopa...” Eyleme destek veren Ziraat Mühendiseri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi de kil ocağının burada asla düşünülmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

ÖNCEKİ HABER

TGS, Kocaeli Manşet’te yetki aldı

SONRAKİ HABER

İşkence gördüler, ölüm orucuna başladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...