18 Temmuz 2011 10:15

‘Demokratik özerklik’ CHP’yi derinden yaralamış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve İl Başkanı Erman Gölet ile Eskişehir’de bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Silvan’da yaşanan asker ölümleriyle birlikte Demokratik Toplum Kongresinin aldığı “demokratik özerklik” kararının da kendilerini derinden yaraladığın

‘Demokratik özerklik’ CHP’yi derinden yaralamış!
Paylaş

Batum, şöyle konuştu: “Şu anda yaşadığımız bütün olayların sorumlusu açıklıkla hükümettir. Türkiye’de şehitleri sayarak iktidarda olmak ve iktidara gelmek istemeyiz. 1998 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından büyük bir devlet olmanın verdiği güvenle onu yargıladık. Terör örgütü çökertildi. 2001 yılında o dönemin cumhurbaşkanı dahil ‘Türkiye’de terör bitmişti. Artık, bölgeye yönelik sosyal, kültürel önlemlerin alınması’ yönünde sözler söyledi. Şimdi, 10 yıl öncesini tamamen silmeye çalıştılar. Tunceli’de, Şırnak’ta olağanüstü halin kaldırıldığı bir Türkiye’yi devraldılar. Bugüne geldik. Hükümetin teröre karşı ne önlemi var? Hükümet programına baktık, terörden iki satır da olsa söz yok. Hiçbir plan ve önlem yok. ‘demokratik açılım’ dediler, içi boş. ‘Yeni anayasa yapacağız’ dediler. ‘Nedir?​’ dedik. ‘Kürt sorununu yeni anayasa ile çözeceğiz’ dediler. ‘Ne koyacaksınız?​’ dedik. Tık yok.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Teröre karşı alacağınız önlemleri beraber tartışmaya hazırız’ dedi. Başbakan ‘Özel güvenlik getireceğiz oraya’ dedi. Kılıçdaroğlu, ‘Peki nasıl?​’ dedi. ‘Şu anda kurgulamadık onu kurgulayacağız’ diye konuştular. Tek kelime söylemedi. Teröre karşı önlem alıyorlarmış, yalan, özel güvenlik, terörle mücadele yok. ‘Terör olaylarını barışı ve demokrasiyi istemeyen bazı güçler yapıyor’ dediler. Terörle mücadelede beceriksiz oldukları muhakkak. Terörün büyüyerek devam etmesinin bir nedeni var. CHP ve herkes bunu biliyor. Dışarıda hazırlanan birtakım planlar var. Bu hükümetin bu planların uygulayıcısı olmaktan başka hiçbir planı yok. Kendisine empoze edilen ve dayatılan bir senaryonun uygulayıcısı durumunda.”

BATUM’UN SENARYOSU

Batum, Başbakanın “Yeni anayasa toplumsal barışı sağlayacak” dediğini öne sürerek, yeni anayasanın birilerinin verdiği, hükümetin de oynuyormuş gibi yaptığı bir planın parçası olduğunu iddia etti. “Bu anayasa, ilk 4 maddenin olmayacağı ve genel affın ekleneceği bir anayasa olacak” diyen Batum, şöyle devam etti: “Kafalarındaki anayasada üniter devlet olmayacak. Tayyip Erdoğan’a da vadedilen, otoriter rejimi sağlayacak demokratik, laik cumhuriyet ibaresinin olmadığı bir anayasa. Bir de bu oyunun parçası olarak genel af. DTK da biraz acul davrandı bu konuda. Onlara ‘federasyon kuracaksınız, biz ilk 4 maddenin olmadığı bir anayasa yapacağız’ sözü verildi. BDP, özellikle Hatip Dicle ve KCK konusunda anlaşamayınca acul davranarak kendilerine birileri tarafından söylenen bu projeyi devreye soktu ve ‘Demokratik özerklik ilan ediyoruz’ dedi. Bu oyuna gelmeyeceğiz.” (ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Kart’tan kamu avukatlarının özlük hakları için teklif

SONRAKİ HABER

İlk resmi ziyaret KKTC’ye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa