18 Temmuz 2011 10:09

Kart’tan kamu avukatlarının özlük hakları için teklif

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kamu avukatları ve hukuk müşavirlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için kanun teklifi verdi.Kart, TBMM Başkanlığına, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sundu. Vekalet ücreti limitinin artırılması için kanunda öngörülen katsayının artırılmasını d&

Kart’tan kamu avukatlarının özlük hakları için teklif
Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, kamu avukatları ve hukuk müşavirlerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Kart, TBMM Başkanlığına, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sundu. Vekalet ücreti limitinin artırılması için kanunda öngörülen katsayının artırılmasını düzenleyen teklife göre, vekalet ücretinin yıllık tutarı, hukuk müşavirleri ve avukatlar için 60 bin, diğerleri için 6 bin gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık brüt tutarının on iki katını geçemeyecek. Teklif, kamu avukatlarına öngörülen özel hizmet tazminatının artırılmasını da öngörüyor. Buna göre bu oran yüzde 135’ten yüzde 215’e arttırılıyor.
Teklifin gerekçesinde şöyle denildi:

“Müstakil bir kanuna sahip olmayan kamu avukatları açısından, statü ve özlük haklarını belirleyecek müstakil bir kanun çıkarılıncaya kadar, kamuda istihdam edilen avukatların ve hukuk müşavirlerinin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, hiç olmazsa diğer kamu görevlileri ile avukatlık hizmeti sınıfı aleyhine olan ücret farkının giderilmesi gerekmektedir.”
Kart, kamu avukatları ve hukuk müşavirlerinin özlük haklarına ilişkin yaşadıkları sorunların giderilmesi, görev ve sorumluluklarının karşılığı olan bir ücret alabilmeleri ve bu anlamda kendi aralarındaki adaletin de sağlanması bakımından kanun teklifinin verildiğini ifade etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Meclis TV’nin yayınını kısıtlamayın’

SONRAKİ HABER

‘Demokratik özerklik’ CHP’yi derinden yaralamış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...