26 Aralık 2014 05:40

Ali İsmail Korkmaz davasında kararın açıklanması ertelendi

Gezi direnişi sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra hayatını kaybeden Ail İsmail Kormaz'ın katil zanlılarının yargılandığı davada bugün karar verilmesi bekleniyordu ancak tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan ve avukatının duruşmaya gelmemesi üzerine mahkeme başkanı kararın bugün açıklanamayacağını söyledi.

Paylaş

Eda YILDIRIM 
Kayseri

Eskişehir’deki  Gezi eylemlerinde Sanayi Sokakta polis ve sivil kişilerce darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının 6. Duruşması görüldü. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada karar verilmesi bekleniyordu ancak tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan ve avukatının duruşmaya gelmemesi üzerine mahkeme başkanı kararın bugün açıklanamayacağını söyleyerek duruşmayı 21 Ocak'a erteledi.

Korkmaz ailesi Ali İsmail tişörtleri giyerek duruşmaya katılırken, çok sayıda kişi hem içerde hem de adliye önünde Korkmaz ailesinin adalet talebine ortak oldu. Duruşmaya CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik de katıldı.

DURUŞMA SAVCISI DEĞİŞTİ AMA MÜTALAA DEĞİŞMEDİ
Duruşmada savcısının değişmesiyle yeniden mütalaa verilirken, savcı geçmiş mütalaayı tekrarladığını ve  tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi. Duruşmanın eski savcısı polislerden sadece   Mevlüt Saldoğan hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemiş, sivil sanıklar fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar hakkında nitelikli yaralama suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası, sanık polislerden Yalçın Akbulut hakkında da nitelikli kasten yaralama suçundan 12 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemişti. Yine sanık polisler Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin hakkında beraat kararı verilmesi yönünde görüş bildirmişti. 

‘NİTELİKLİ ÖLDÜRME SUÇUNDAN YARGILANMALI’
Mütalaaya ilişkin söz alan Korkmaz ailesi avukatlarından Ayhan Erdoğanda, sanık polis Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut’un nitelikli hal üzerinden kasten öldürme suçundan ceza almasını, hakkında beraat istenen sanık polisler Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in de kasten öldürme suçuna müşterek fail olarak katılmaları nedeniyle TCK 37. Madde kapsamında ya da polis olmaları nedeniyle gözleri önünde işlenen bir suça müdahale etmedikleri gerekçesiyle kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçundan, yine sivil sanıkların da müşterek olma maddesinden ceza almasını istedi.

‘YAKALAYIN TALİMATINDAN KİMSE BAHSETMİYOR’
Mütalaaya ilişkin söz alan sanıklar ise suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerini  istedi. Daha sonra sanık avukatları da yine o gece dövülen kişinin Ali İsmail olmadığını ileri sürdü. Polis Yalçın Akbulut’un avukatı Selim Karakoyun, yine Ali İsmail’in olay gecesi hastanede sivil sanıklar tarafından darp edildiği yönündeki ifadesini  dayanak yaparak Sanayi sokakta dövülen kişinin Ali İsmail olmadığını ileri sürdü. “Yıllardır hep polis davalarına bakarım. Darp edillmeyenler bile neler söylüyor. Ali İsmail Korkmaz dövülse söylerdi” demesi dikkat çekti.Karakoyun,  polis Akbulut’un Ali İsmail Korkmaz’a hiçbir fiziki müdahalesinin olmadığını da öne sürdü. Sanık Ebubekir Harlar’ın avukatı Kaan Yırtımcı ise olay öncesi hem müvekkilinin hem de fırıncıların polis tarafından kovalananları izlediğini ancak daha sonra polisin “Yakalayın” demesiyle olaya karıştıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Ben burada polislerden mert olmalarını beklerdim. Kimse “yakalayın” talimatını kabul etmiyor. Sadece Mevlüt Saldoğan ilk duruşmada bunun kim olabileceğini ima etti” dedi.Sanık avukatlarının savunmaları sırasında sık sık gerilim yaşandı. Savcı, tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın ‘kasten adam öldürme’ (müebbet hapis) suçundan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar’ın ‘nitelikli yaralama’ suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

ÖNCEKİ HABER

Fotoğraf çekmek için çıktığı kayalıktan düşerek öldü

SONRAKİ HABER

Kobanê belediyesi IŞİD'den temizlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...