26 Aralık 2014 00:58

Örülen dayanışma Suruç’a yola çıkıyor

Kobanê’de yaşanan IŞİD vahşetine karşı direnen Kobanêli kadın ve çocuklarla dayanışmak için bir süredir ‘Kız kardeşlik köprüsü’ kampanyası yürüten kadınlar, bugün Suruç’a yola çıkıyor.

Paylaş

Duygu AYBER
İstanbul

Kobanê’de yaşanan IŞİD vahşetine karşı direnen Kobanêli kadın ve çocuklarla dayanışmak için bir süredir ‘Kız kardeşlik köprüsü’ kampanyası yürüten kadınlar, bugün Suruç’a yola çıkıyor. Kampanya sürecinde mahallelerinde kapı kapı dolaşarak, iş yerlerinde tartışarak topladıkları yardımları iletmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yola çıkan kadınlar, bu sürecin bitmediğini ve IŞİD vahşeti bitene kadar da süreceğini söylüyor.  

Kampanya için 2 ay önce ilk adımı atan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin yanı sıra, Gülsuyu- Gülensu Kadın Dayanışma Evi ve Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneği Girişimi de Suruç’a gidecek kadın örgütleri arasında. Bu süre içerisinde ellerinden ne geldiyse az çok demeden yapmaya çalışan kadınlar, ördükleri kışlık giysileri, topladıkları çocuk bezi, mama, ped, iç çamaşırı gibi malzemeleri ulaştırmak için bugün saat 20.00’de yola çıkacak.

Dersim, Ankara, Eskişehir, Manisa ve İstanbul’un Kartal, Sultangazi, Beyoğlu, Beylikdüzü ve Çağlayan gibi ilçelerinde de aynı kampanyayı yürüten kadınlar, önümüzdeki günlerde dönüşümlü olarak Suruç’taki Kobaneli kadınları ziyarete gidecek.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, Suruç’a gitme nedenlerini hem savaşa karşı kadın dayanışmasını güçlendirmek ve direnen kadınların direnişine destek olmak hem de topraklarını terk etmek zorunda kalan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamak olarak açıkladı. Kampları ziyaret edeceğiz. Orada barınmaya çalışan Kürt kardeşlerimizle kucaklaşacağız ve dayanışmak için topladığımız malzemeleri ileteceğiz. O çocukların ellerini kendi ellerimiz arasında ısıtacağız” dedi. Kampanyanın bitmediğini ve Suruç izlenimlerini İstanbul’da emekçi kadınlara anlatacaklarını belirten Doğan, “Bu kampanya bize dayanışmayla neler yapabileceğimizi de gösterdi. Kobanêli kız kardeşlerimiz için çaldığımız her kapıda, başka kadınların hikayelerini de dinledik. Kobanê’deki direnişin bir parçası olan kadınlarla, buradaki kadınların sorunlarının da taleplerinin de benzer olduğunu gördük” diye konuştu.

SAVAŞ BİTENE KADAR KAMPANYA SÜRECEK

Kız Kardeşlik Köprüsü’nün bir parçası olarak Kobanê’deki çocuklar için ‘Bir Kazak da Sen Ör’ kampanyası yürüttüklerini hatırlatan Gülsuyu- Gülensu Kadın Dayanışma Evi Başkanı Sevgi Delibaş, mahalledeki kadınların atkı, bere, şapka gibi kışlıklar örerek destek olduklarını söyledi. Mahalledeki marketleri, mağazaları, eczaneleri ve yöre derneklerini ziyaret ederek destek istediklerini anlatan Delibaş, çaldıkları her kapıda gördükleri ilginin yoğun olduğunu ve bu heyecanla Suruç’a gitmenin değerli olduğunu ifade etti.
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Derneği Girişimi Sözcüsü Didem Çelik ise, “Kapı kapı dolaşarak herkese kız kardeşliğin bugün artık nasıl bir zorunluluğa dönüştüğünü ve Kobanêli kadınların mücadelesinin neden bizim mücadelemiz olduğunu anlattık. Onlarca, yüzlerce kadın bu dayanışmanın bir parçası oldu. Ve şimdi bu dayanışma gücüyle kız kardeşlerimizin ellerini tutup ‘Acınız acımızdır’ diyebilmek için yola çıkıyoruz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

‘Derhal serbest bırakılmalı’

SONRAKİ HABER

Öğretmene basın açıklaması sürgünü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa