25 Aralık 2014 17:28

DİSK'ten Lüleburgaz mitingi

DİSK, Cumartesi günü Lüleburgaz’da, “Saraylar Değil, Ekmeğimiz Büyüsün”, “Taşeronlaştırma Yasaklansın! Asgari Ücret 1800 Net!” adı altında, Trakya Bölge Mitingi gerçekleştirecek.

Paylaş

DİSK, 27 Aralık, Cumartesi günü, Lüleburgaz’da, “Saraylar Değil, Ekmeğimiz Büyüsün”, “Taşeronlaştırma Yasaklansın! Asgari Ücret 1800 Net!” adı altında, Trakya Bölge Mitingi gerçekleştirecek.

Mitinge katılanlar, 12.00’de, Hükümet Konağı önünde toplanacak ve saat 13.00’de, kortej oluşturulup yürüyüşe geçilecek. Miting, Kongre Meydanı’nda, saat 14.00’de başlayacak. Mitinge, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılacak.

Mitingle ilgili, Genel-İş Trakya Şube Yöneticisi Necmi Arda, “AKP’nin saldırıları tüm hızıyla sürüyor. Bir yandan kıdem tazminatları, bir yandan taşeronlaştırma, bir yandan özelleştirme, işçi ölümleri saldırılar durmuyor. AKP her yandan saldırıyor. Buna karşı işçi ve emekçilerin mücadele etmesi gerekir.” dedi. Arda, miting için çalışmalara başladıklarını, işyerlerini dolaştıklarını, diğer sendikaları da davet ettiklerini, desteklerini istediklerini, Lüleburgaz Halkına çağrı yapacaklarını söyledi.

İki ayı aşkındır, Danone’de örgütlenme mücadelesi yürüten Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Cengiz Atlı, 27 Aralık’ta yapılacak mitingin kendileri için fırsat olacağını, Danone işçilerinin, defalarca yaptıkları basın açıklamaları, yürüyüş ve etkinliklerle mücadelelerini sürdürdüklerini, 27 Aralık’ta yapılacak mitinge de en güçlü şekilde katılacaklarını bildirdi.

Danone işçileri, kendi aralarında gruplar oluşturarak bastırdıkları bildiri ve afişleri, oturdukları mahalle ve semtlerde dağıtıp astılar. Yürüttükleri çalışmayla, tüm Lüleburgaz halkına ulaşmayı hedefleyen işçiler DİSK’in dışındaki diğer sendikaların, siyasi partilerin, emekten yana bütün kurum ve kişilerin de katılmasını, destek vermesini istiyorlar. (Kırklareli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tabutlu asgari ücret eylemi

SONRAKİ HABER

Unutursak, kalbimiz kurusun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...