25 Aralık 2014 15:13

Dora Otel yetkilisiyle mahkeme sonrası görüşme

Tüm Emek Sen üyesi oldukları için 24 Eylül tarihinden itibaren işten atmaların yaşandığı Dora Otel işçilerinin açtığı işe iade davası bugün Çağlayan Adliyesi 6.İş Mahkemesi’nde görüldü. Dava sonrası HDP Milletvekili Levent Tüzel ve işçiler otel yetkilileriyle görüştü

Paylaş

Tüm Emek Sen üyesi oldukları için 24 Eylül tarihinden itibaren işten atmaların yaşandığı Dora Otel işçilerinin açtığı işe iade davası bugün Çağlayan Adliyesi 6.İş Mahkemesi’nde görüldü. Sabah 09.30’da görülecek olan duruşmaya işten atılan işçilerin çoğunluğu Tüm Emek Sen yönetici ve üyeleri Dora Otel işçileriyle Dayanışma Platformu bileşenleri de destek verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de Çağlayan Adliyesi’nde Dora Otel işçilerine desteğe geldi. Tüzel, işçilerin sendikalı olmasının anayasal hakları olduğunu ve bu nedenle işten atmanın kabul edilemeyeceğini ve bir işçilerin talepleri yönünde bir uzlaşı sağlanması gerektiğini belirtti. Dora Otel avukatı Muharrem Özay, işçilerin varolan durumu patronlarla karşılıklı psikolojik savaş haline çevirdiğini, Levent Tüzel’in hakemliğinde bir görüşmenin yapılması talebinde bulundu.

Bu sırada duruşma saati geldi. Duruşma salonuna kalabalık bir grup halinde girildi. Mahkeme hakimi 4 kişinin davacı olduğu bir mahkemede bu kadar kalabalığın kimler olduğun sordu. İşçilerin avukatı, işten atılan davacı işçilerin aynı sendikadan turizm işçisi arkadaşları olduklarını belirtti. Hakim salon kapısı açık şekilde duruşmaya başladı. Sorular sırasında birkaç kez Dora Otel avukatı Özay’ azarlayan tarzda konuştu. Otel yönetiminden kimsenin salonda bulunmaması ve tek tek işçilerin de ifadelerinin rahatça alınması için 9 Mart sabah 09.00’a erteledi. Bu tarihte sabah başka duruşma almayacağını ve işten atılan işçileri dinleyeceğini belirtti.

Mahkeme çıkışında emek dostları ve kamuoyunu bilgilendirmek için Tüm Emek Sen tarafından kısa bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında “Dora Otel İşçisi Yalnız Değildir”, “Sendika Haktır Engellenemez”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın” sloganları atıldı.

HDP Milletvekili Levent Tüzel de işçilerin ağır çalışma koşulları nedeniyle anayasal haklarını kullanarak sendikalı olduklarını ve bu nedenle işçilerin işlerinden çıkarılamayacağını belirtti. İşçilerin işten atmalar karşısında başlattıkları eylem sürecinin de bir işlerine geri dönme ve emeğine geleceğine sahip çıkma mücadelesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Mahkemenin hemen ardından Av. Özay’ın Otel yönetiminin görüşmek istediğini belirtmesi üzerine Levent Tüzel, sendika temsilcileri ve işten atılan işçilerle otele gidildi. Otel yönetimiyle bir saat süren bir toplantı yapıldı. Görüşmede işçiler ve otel yönetimi arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Otel yönetiminin teklifi çalışmak istemeyeceği işçilerin tazminatlarının verilmesi yönünde oldu. İşçilerin büyük çoğunluğu sendikal haklarıyla çalışmak istediklerini belirtti. Sendika yetkilileri 24 Eylül akşamındaki duruma dönülmediği sürece 24 maaş değil 124 maaş da verilse bütün işçilerin işe dönmesi halinde ancak görüşmeye oturulabileceğini belirti. Genel Müdür’ün buna yanıtı ise bu konuda yetkili olmadığı, bu şartları otel patronunun kabul etmeyeceği şeklinde oldu.

Sendika yetkilileri ve işçilerin tavrının da net olması nedeniyle Levent Tüzel, oteldeki müdürlerin yetkili olmadıklarını söylemeleri üzerine “O halde belki yetkisi olan işverenle görüşme yapmamız sağlanabilir ve onunla görüşebiliriz” dedi. İşçiler ve sendika yetkileriyle birlikte toplantı bitirildi. Levent Tüzel patronlarının kendisine dönmesi halinde bilgi vereceğini belirtti. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bingöl Üniversitesi’nde polis saldırısı

SONRAKİ HABER

'Yılmaz Güney ile filmlerimizi yurt dışına gizli gizli kaçırdık'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...