25 Aralık 2014 10:28

Urla villalarına takipsizlik kararına itiraz edilecek

Urla Zeytineli Köyü yakınlarındaki Hacılar Koyu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villalarla ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

Paylaş

Urla Zeytineli Köyü yakınlarındaki Hacılar Koyu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen villalarla ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

İzmir Barosu’nun, imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle en son yapılan inşaatı süren 2 villayla ilgili yaptığı şikayeti değerlendiren savcılık, karar metninde villalarla ilgili daha önce karar verildiğine vurgu yaptı.

Metinde şu ifadeler yer altı:  “Suç duyurusuna konu olan yerde daha önce soruşturma yürütüldüğü, yargılama yapıldığı ve karar verildiği görülmüştür. Aynı fiil nedeniyle yargılama yapılamayacağı ceza yargılamasının temel ilkelerindendir. “

'İTİRAZ EDECEĞİZ'

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Komisyonu üyesi avukat Şehrazat Mercan kararı Hürriyet.com.tr'ye şöyle değerlendirdi: “Koyda bulunan bu iki villayla ilgili daha önceki Baro yönetimi döneminde imar kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle  şikayette bulunmuştuk. Google Earth’e bakıldığında yani teknolojiyle iki tanesinin 2012’den sonra yapıldığı görülecektir. Zaman aşımı söz konusu değil. Mahkemenin ve İzmir İl Özel İdaresi’nin villalarla ilgili verdiği yıkım kararı 2010’a ait. Google Earth’e bakılsaydı burada şikayet edilen villaların 2012’de yeni yapılan kaçak yapılar olduğunu görürdü. Zaten burayla ilgili bazı yıkım kararları  ve para cezaları  da var. Hala uygulanmadı. Ancak biz itiraz edip hukuk aramaya devam edeceğiz ” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti Kandil'den döndü

SONRAKİ HABER

Kızlarına cinsel istismarda bulunan 2 baba gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa