18 Temmuz 2011 09:43

Üçüncü köprü ihalesi ertelendi

İstanbul Boğazına üçüncü köprü yapılmasını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu Proje ihalesi için firmalar erteleme talebinde bulununca, yeni tarih yıl sonu olarak belirlendi.Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin ihale şartnamesini bir çok ülkeden firmanın satın aldığını an

Üçüncü köprü ihalesi ertelendi
Paylaş

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin ihale şartnamesini bir çok ülkeden firmanın satın aldığını anlattı.

Kuzey Marmara Otoyolunun çok talep gördüğünü belirten Turhan, “Çalışmaların detaylandırılması, ayrıntılı olarak hesap yapılması isteklilerin bu konuda ciddi olduklarının bir göstergesi. Bir çok yabancı ülkeden talep var. Bugüne kadar Türkiye’den 7, Japonya’dan 4, Rusya’dan 2, İspanya, Avusturya ve İtalya’dan birer olmak üzere toplam 16 firma şartname satın aldı” dedi.

YIL SONUNA ERTELEME

23 Ağustos olarak belirlenen teklif alma tarihinin ertelenmesinin planlandığını bildiren Turhan, şunları kaydetti: “Şartname satın alan firmaların erteleme talepleri var. İhaleyi yıl sonuna yakın bir tarihe ertelemeyi düşünüyoruz. Bir yıl, altı ay, dört ay uzatılmasını isteyen firmalar var ama biz bu yıl içinde ihaleyi bitirmeyi istiyoruz. Onlara bu imkanı sağlama niyetimiz var. Daha uzun tarih isteyenler biraz daha sıkı çalışmalı.”

KÖPRÜDEN YHT GEÇECEK

Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde yer alan İstanbul Boğazı’na yapılacak üçüncü köprüde, 2x4 karayolu ile 2x1 demiryolu bulunacak. Demiryolundan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçecek. Ankara-İstanbul YHT hattı, Sapanca Gölü’nün kuzeyinden İstanbul Sultanbeyli’ye gidecek, burada ikiye ayrılacak hattın bir kolu üçüncü köprüye, bir kolu Marmaray’a bağlanacak.

Güzergahı, “Garipçe ve Poyrazköy” olarak belirlenen Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin uzunluğu 414 kilometreyi bulacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Grizu faciası davasında müfettişler de yargılanacak

SONRAKİ HABER

Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na karşı tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...