18 Temmuz 2011 09:38

A.S.’yi kim kaçırdı?

15 yaşında, Sinop Lisesi öğrencisiyken cinsel istismara uğrayan A. S., koruma altında olduğu Samsun Yaşar Doğan Kız Yetiştirme Yurdu’ndan 5 Haziran 2011’de kaçırıldı. Kız kardeşinin bulunması için günlerdir Sinop Valiliği, Samsun Merkez Jandarma Komutanlığı ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nün kapısını ç

A.S.’yi kim kaçırdı?
Paylaş
Şiar Can Şener

15 yaşında, Sinop Lisesi öğrencisiyken cinsel istismara uğrayan A. S., koruma altında olduğu Samsun Yaşar Doğan Kız Yetiştirme Yurdu’ndan 5 Haziran 2011’de kaçırıldı. Kız kardeşinin bulunması için günlerdir Sinop Valiliği, Samsun Merkez Jandarma Komutanlığı ve Sinop Emniyet Müdürlüğü’nün kapısını çalan ağabey Faruk S., kardeşini bir fuhuş çetesinin kaçırmış olabileceğini belirtti. Faruk S., kardeşini korumayanların, kaçıranları koruyor olabileceğini de bildirdi. Ağabey Faruk S.’nin anlatımına göre, 1993 Sinop doğumlu A. S., 2 buçuk yıl önce Sinop Lisesi’nde öğrenciyken K. K. isimli şahıs tarafından motosikletle kaçırıldı. K. K.’nin kullandığı motosiklet kaza yaptı ve K. K. ve A.S. yaralandı. Kardeşi A. S.’nin hem ağır yaralandığını, hem de K. K. tarafından cinsel istismara uğradığını ifade eden Faruk S., yaşanan olay sonrası kardeşi A. S.’nin mahkeme kararıyla koruma altına alınarak yetiştirme yurduna verildiğini söyledi. Faruk S., K. K. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ama soruşturma dahi açılmadığını belirtti.

‘A. S. ORADAN ORAYA GÖNDERİLDİ’

Faruk S., “A.’yı önce Sinop İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Gelincik Erkek Yetiştirme Yurdu’nda 15 gün tuttular. Daha sonra Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yurda gönderiliyor. Oradan da kurum ihmali neticesinde kandırılmak maksadıyla kaçıyor ya da kaçırılıyor. Nakli Ankara Atatürk Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu. Orada da kurumu uyum sağlayamaması nedeniyle kaçıyor ya da kaçırılıyor. Son olarak Samsun Yaşar Doğan Kız Yetiştirme Yurdu’na getiriliyor. Oradan da bir buçuk ay önce kaçırılıyor” dedi. Görevini yerine getirmeyen memurlar hakkında suç duyurusunda bulunan Faruk S., kardeşinin kaçırılmasında yurt görevlilerinin ihmali olduğunu belirtti.

‘DEVLET NEDEN KARDEŞİMİ BULMUYOR

Kardeşine cinsel istismarda bulunan K. K. isimli şahsın kovuşturmaya dahi uğramadığına dikkat çeken Faruk S., “eğer suçlu değilse neden kardeşimi koruma altına aldılar” diye sordu. İstismarda bulunanların bir fuhuş çetesi olabileceğini ve kardeşinin peşlerini bırakmadıklarını ifade eden Faruk S., “köyden lisede okumak için çıkmış, başarılı bir öğrenciydi kardeşim. Ama birileri ona el attı ve hayatını karartılar” dedi. Köyde yaşadığını ve taş ocağında işçilik yaptığını bildiren Faruk S., “15 ay askerlik yaptım. Sözde bizim olan devlet neden bize yanıt vermiyor, neden kardeşimi bulmuyorlar” diye sordu.

‘KİMSE YAŞAMASIN’

Bir buçuk aydır Samsun Valiliği, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun Merkez Jandarma Komutanlığı’na başvurduğunu ama sonuç alınamadığını kaydeden Faruk S., Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na ve Başbakanlığa da dilekçe yazarak kardeşinin bulunmasını talep etti. Faruk S. yaşadıklarını kimsenin başına gelmemesini de dileyerek, “bizim başımıza geldi, kardeşim kayboldu. Sorumlular ortaya çıksın, yargılansın, kardeşim bulunsun. Kimse bu acıyı yaşamasın” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Kart’tan Konya Atatürk Stadyumu ile ilgili iddia

SONRAKİ HABER

Grizu faciası davasında müfettişler de yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa