18 Temmuz 2011 09:16

Satrançta da şike iddiası

Türkiye Satranç Federasyonunun 03-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirdiği Türkiye Kulüpler Şampiyonası’na şike karıştığı iddia ediliyor.İddianın nedeni federasyonun, 49 kulübün katıldığı yarışmada Hatay temsilcisi Beyaz Kale Satranç Kulübünün en önemli oyuncusu uluslararası

Satrançta da şike iddiası
Paylaş

İddianın nedeni federasyonun, 49 kulübün katıldığı yarışmada Hatay temsilcisi Beyaz Kale Satranç Kulübünün en önemli oyuncusu uluslararası usta unvanlı (IM) Cemil Gülbaş’ı yabancı uyruklu oyuncu statüsünde göstererek yarışma dışı bırakması. Olaya karşı çıkan Beyaz Kale Satranç Kulübü Kaptanı ve Yöneticisi Erkal Büyükaşık ise idari tedbir cezası ile disipline sevk edildi. Haksızlığa uğradıklarını belirten Beyaz Kale Satranç Kulübü yöneticileri, olayı yargıya taşıyacaklarını belirtiyor.

Beyaz Kale Satranç Kulübü Kaptanı ve Yöneticisi Erkal Büyükaşık, IM Cemil Gülbaş’ın Türk olduğunu ve burada 12 yıldan bu yana federasyonun düzenlediği Süper Lig ve Kulüpler Şampiyonalarında Türk sporcu olarak maçlara çıktığını söyledi. Gülbaş’ın 17 Haziran 2011 tarihinde Türk sporcu sözleşmesi ve lisansının federasyon tarafından imzalandığını kaydeden Erkal Büyükaşık, buna rağmen Konya’daki şampiyonaya yabancı uyruklu kabul edilerek alınmadığını ifade etti.
Büyükaşık, Antalya Çallı Spor Kulübünde Yer Alan Orkhan Eminov’un ise Azerbaycan uyruklu olmasına rağmen Türk sporcu statüsünde oynatıldığını belirtti. Türkiye Satranç Federasyonuna tepkili olan Büyükaşık, “Süper lige katılmaya hak kazanan takımların gelecek yıl yapılacak olan genel kurulda 5 oya sahip olacağı düşünülürse bu uygulamayla seçime yatırım yapıldığı görüşü ağırlık kazanmaktadır” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düğün konvoyu kana bulandı

SONRAKİ HABER

Alevi açılımının somut sonuçları yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa