23 Aralık 2014 19:33

Barzani: İbadi'nin tavırlarını ümit verici buluyorum

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin tavırlarını ümit verici bulduğunu söyledi.

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin tavırlarını ümit verici bulduğunu söyledi.

Federal Kürdistan'a resmi ziyarette bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Barzani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Peşmerge'nin elde ettiği başarılardan ötürü Barzani'yi tebrik eden Gentiloni, Peşmerge'ye askeri ve lojistik destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Gentiloni, İtalya'dan 280 personel Peşmerge'ye eğitim vermek amacı ile Erbil'e geldiğini sözlerine ekledi.

İtalya'nın bölgeye verdiği destekten memnun olduklarını dile getiren Barzani, İtalya ile ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarını ifade etti. Bağdat'a düzenlediği son ziyaretten memnun kaldığını belirten Barzani: "Bağdat'a düzenlediğimiz son ziyaretimizde aramızdaki sorunların çoğunu bir şekilde çözüme ulaştırdık. Sayın İbadi ve beraberindeki heyetin tavrını olumlu buluyorum. Sayın İbadi de yakın bir zamanda Erbil'e gelecek. Ancak tarihi henüz kesinleşmemiş" ifadelerini kullandı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Tanrının unutulan çocukları

SONRAKİ HABER

HDP Sakarya il binasını yakma girişimine bir tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...