23 Aralık 2014 18:38

Metrobüste 'ücretsiz ulaşım' eylemi

Mecidiyeköy'de "İnsanca ulaşım istiyoruz" eylemi yapıldı. Yolcular, akbil basmadan turnikelerden atlayarak metrobüslere bindi. Eylemcilerin çağrısına uyan bazı yolcular da turnikeden atlayarak eyleme destek verdi.

Paylaş

Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'nda saat 19.30 sıralarında toplanan Halkevleri üyesi yaklaşık 30 kişi, “İnsanca ulaşım istiyoruz diyerek protesto eylemi yaptı. Ellerinde 28 Aralık Pazar günü Kadıköy'de gerçekleştirecekleri mitingle ilgili pankart ve dövizler bulunan eylemciler, bir süre slogan attı. Metrobüsten gelen kişilere de mitinge çağrı bildirileri dağıttı.

Ardından yapılan basın açıklamasında, hükümetin kent politikalarının İstanbul'u yaşanmaz hale getirdiği belirtilerek, “İstanbul halkının ortak değerleri olan meydanları, parkları, okulları sermayeye peşkeş çekerken, diğer yandan 'Çılgın' projelerdeki rezidans inşaatlarında açlık sınırının altında ücretlerle çalıştırılan işçiler, iş güvenliğinden yoksun bırakılıp ölüme mahkum ediliyor. Metrobüs İstanbul'un fiziksel koşullarına uymayan, ulaşım sorununu kısa vadede çözmek için geçici olarak bulunan metottur" denildi.

Açıklamanın ardından “Akbil basma, turnikeden atla" sloganları atılarak turnikeden atlayıp metrobüs durağına girildi. Grubun çağrısına uyan bazı yolcular da turnikeden atlayarak eyleme destek verdi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Üzerine vinç devrilen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...