23 Aralık 2014 18:03

KOÜ'de ZEMO gösterimi

Kocaeli Üniversitesi'nde Van depreminde hayatını kaybeden Cem Emir ve depremzedeler anısına hazırlanan ZEMO belgesel filmi gösterimi yapıldı.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nde Van depreminde hayatını kaybeden Cem Emir ve depremzedeler anısına hazırlanan ZEMO belgesel filmi gösterimi yapıldı. Sosyal Politikalar Kulübü tarafından gösterime sunulan belgesele üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Gösterime, Adalet Arayan İşçi Aileleri'nden Sinem Emir ve Adalet Arayan İşçi Ailelerine Destek Grubu da katılım gösterdi.

Cem Emir’in kardeşi Sinem Emir belgesel sonrasındaki konuşmasında, otel sahibinin yanı sıra dönemin Van Valisi ile AFAD yetkililerinin de yargılanmasını istediklerini söyleyerek; ““Başka aileler böyle bir acı yaşasın istemiyoruz. Kaybettiklerimizi geri getirmeyeceğimizin bilincinde olarak; bu katliama sebep olanlar eksiksiz yargılansın diye 3 yıldır adalet mücadelesi veriyoruz” dedi.

Bütün sorumluların eksiksiz yargılanmasını talep ettiklerini söyleyen Emir, “Çünkü ekmek parası peşindeyken hayatını kaybeden canlarımıza, sevdiklerimize karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Altınordu ile 1-1 berabere kaldı

SONRAKİ HABER

Siirt'te 2 üniversite öğrencisi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...